PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Φεύγει το πλοίο-σύμβολο απ’ το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου

Φεύγει το πλοίο-σύμβολο απ’ το «Ναυάγιο» της ΖακύνθουΗ παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, µε το σκουριασµένο κουφάρι στη µέση, αποτελεί σήµερα µία από τις πλέον δηµοφιλείς παραλίες παγκοσµίως.
Ωστόσο η κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστηµα ανάµεσα στον ∆ήµο Ζακύνθου και στον έναν εκ των τριών συνιδιοκτητών του πλοίου-αξιοθέατου µπορεί να οδηγήσει ακόµη και στην αποµάκρυνσή του ή και στην αντικατάστασή του µε κουφάρι - ρεπλίκα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» σήµερα το πολυφωτογραφηµένο ναυάγιο του «Παναγιώτης» -όπως ήταν η ονοµασία του πλοίου- εµφανίζει σοβαρά σηµάδια φθοράς, τα οποία δεν οφείλονται µόνο στα στοιχεία της φύσης, αλλά και στους τουρίστες που επισκέπτονται την παραλία και συνηθίζουν να το αποψιλώνουν µε ό,τι θα µπορούσαν να πάρουν από αυτό σαν σουβενίρ!
Θέλοντας να βάλει τέλος στην κατάσταση αυτή ο ∆ήµος Ζακύνθου, πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης και βαφής του φορτηγού-πλοίου, χωρίς ωστόσο να λογαριάσει τους ιδιοκτήτες.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να περιφραχτεί ο χώρος γύρω από το πλοίο, να απαγορευτεί η πρόσβαση τουριστών µέσα σε αυτό και να τοποθετηθεί φύλακας έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες. Ωστόσο οι ενέργειες του ∆ήµου Ζακύνθου προκάλεσαν την αντίδραση ενός εκ των τριών ιδιοκτητών του πλοίου, ο οποίος ζητάει ουσιαστικά να έχει λόγο σε οποιαδήποτε παρέµβαση στο «Παναγιώτης».
Ο ίδιος µάλιστα έχει καταθέσει ασφαλιστικά µέτρα κατά του ∆ήµου Ζακύνθου, ζητώντας να σταµατήσει η υλοποίηση του σχεδίου που εκπόνησε το Τµήµα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχουν πλέον φωνές που µιλούν ευθέως για αποµάκρυνση του «Παναγιώτης» από την παραλία και αντικατάστασή του µε αντίγραφο, εφόσον ο ιδιοκτήτης εµµείνει στις αξιώσεις του.
Ωστόσο υπάρχει και η άποψη που λέει ότι αποµακρύνοντας το πλοίο-σύµβολο από τη δηµοφιλή παραλία ή αντικαθιστώντας το, θα προκληθεί ζηµιά στην εικόνα του ισχυρού τουριστικού brand του νησιού.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget