PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil

Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της JetoilΝεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στο Διόνυσο ο πρόεδρος της Jetoil, Κυριάκος Μαμιδάκης. Τον 84χρονο βρήκε νεκρό ο γαμπρός του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν, πρόκειται για αυτοκτονία αφού δίπλα του βρέθηκε ένα όπλο.
Η είδηση ότι η εταιρεία Mamidoil, συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη, κατέθεσε στις 9 Ιουνίου αίτηση για την υπαγωγή της στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 στο Πρωτοδικείο Αθηνών έσκασε σαν βόμβα στην αγορά, την ώρα που είναι ανοιχτό το μέτωπο στην αγορά του λιανεμπορίου με την υπόθεση της Μαρινόπουλος.
Η συζήτηση της αίτησης της εταιρίας έχει οριστεί να συζητηθεί τον Νοέμβριο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό άνοιγμα της Mamidoil ανέρχεται σε 340 εκατ. ευρώ.
Από το 2014, σύμφωνα με τον ισολογισμό της Mamidoil υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ομολογιακό δάνειο 107 εκατ. ευρώ για το οποίο η εταιρεία δεν είχε προχωρήσει σε ρύθμιση ή συμφωνία αναχρηματοδότησης. Όπως λένε παράγοντες της αγοράς, μετά από άγονες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, η εταιρεία ξεκίνησε τις διαδικασίες για να προστατευθεί από τους πιστωτές, ενώ έληξαν και πολλές εγγυητικές επιστολές.
Τα προβλήματα της εταιρίας τον τελευταίο καιρό ήταν γνωστά στην αγορά των πετρελαιοειδών και το τελευταίο διάστημα είχε ξεκινήσει μια σειρά από νομικές διαδικασίες προκειμένου να προστατευτεί από τους πιστωτές της. Στην αγορά η εταιρεία καυσίμων, έφτασε να αποτελεί την τρίτη δύναμη της αγοράς, με μερίδιο 8,5%, με δίκτυο 600 πρατηρίων, με πέντε θυγατρικές στα Βαλκάνια. Ταυτοχρόνως η οικογένεια δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία, την εμπορία αυτοκινήτων, τα ξενοδοχεία, τους πολυχώρους, την παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου και κρασιού.

 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget