PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Έκλεισε η μία, σε εξέλιξη η δημοπράτηση άλλων τριών τηλεοπτικών αδειών

Έκλεισε η μία, σε εξέλιξη η δημοπράτηση άλλων τριών τηλεοπτικών αδειών «Φρούριο» το κτίριο της ΓΓΕΕ λόγω της δημοπρασίαςΟμαλά εξελίσσεται η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη έχει ήδη κατοχυρωθεί και η διαδικασία έχει περάσει στη δεύτερη. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το τίμημα της πρώτης, καθώς είναι αδύνατη η επικοινωνία όσων βρίσκονται μέσα στη Γενική Γραμματεία με όσους παρακολουθούν απ' έξω.
Το κτίριο της ΓΓΕΕ παραμένει «περικυκλωμένο» από ισχυρότατες μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ και μία κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. είναι παρκαρισμένη έξω από την είσοδο του γκαράζ. Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει ή ακόμα και να παρκάρει κοντά στο κτίριο.
Όλγα Γεροβασίλη: Το τζάμπα πέθανε
Εν τω μεταξύ η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε νωρίτερα τη ΝΔ ότι επιχειρεί να επηρεάσει το ύψος των προσφορών για τις τηλεοπτικές άδειες. Η κυρία Γεροβασίλη με δήλωσή της κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με τη στάση της υπερασπίζεται μέχρις εσχάτων τη διαπλοκή και την κάλεσε να κατανοήσει ότι «το τζάμπα πέθανε».
«Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ, αφού δεν κατάφεραν να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, κάνουν, ακόμα και την ύστατη ώρα, ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μειώσουν το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες, προς όφελος των καναλαρχών και σε βάρος του Δημοσίου» δήλωσε η κυρία Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Δεν φτάνει που επί 27 χρόνια δεν ζήτησαν ούτε ευρώ για τη χρήση των δημοσίων συχνοτήτων, έχουν τώρα το θράσος, την ώρα που η δημοπράτηση των αδειών βρίσκεται, επιτέλους, σε εξέλιξη, να υπόσχονται άνοιγμα των συχνοτήτων, επιδιώκοντας, έτσι, να επηρεάσουν το ύψος των προσφορών. Ας το πάρουν απόφαση: Το μόνο που καταφέρνουν με τέτοιες δηλώσεις, είναι να εκτίθενται ανεπανόρθωτα στα μάτια του ελληνικού λαού».
Η πρωινή εκκίνηση
Σε συνθήκες Big Brother ξεκίνησε η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών νωρίς το πρωί της Τρίτης και για κάθε άδεια υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί περίπου ένα δωδεκάωρο.
Από τους πρώτους που προσήλθαν, ο κ. Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον Alpha, ο οποίος σε δήλωσή του στην κάμερα είπε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα: «Είμαι αισιόδοξος, η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και είναι και ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές».
Ακολούθησαν ο κ. Θοδωρής Κυριακού και ο κ. Στρατής Λιαρέλλης από τον ΑΝΤ1. Ο κ. Λιαρέλλης είχε αρκετές τσάντες μαζί του, ενώ φρόντισε να έχει μαζί του και ειδικό στρώμα ύπνου.
Ακολούθησε ο κ. Βλαδίμηρος Καλογρίτσας και στη συνέχεια ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ακολουθούσε ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ κ. Κώστας Κιμπουρόπουλος, επίσης με βαλίτσες. «Πάμε να πληρώσουμε λύτρα για να συνεχίσουν τα κανάλια να λειτουργούν όπως πρέπει σε μία σύγχρονη Δημοκρατία. Αυτά τα Λύτρα πάμε να διαπραγματευτούμε σήμερα» δήλωσε.
Ερωτηθείς για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα λάβει χώρα η διαδικασία, ο κ. Κιμπουρόπουλος τόνισε πως δεν αισθάνεται ταπεινωμένος -όχι λόγω των συνθηκών- αλλά επειδή έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί για μία ακόμη φορά τη συντεταγμένη λειτουργία του Κράτους, την αρχή της πολυφωνίας στην ενημέρωση, τις θέσεις εργασίας που αφορούν το μέλλον ανθρώπων και οικογενειών.
Προσέθεσε ακόμη ότι το «μπούλινγκ» της κυβέρνησης εναντίον των μέσων ενημέρωσης έχει αρχίσει προ πολλού και έκανε λόγο για «ντελίριο προεξόφλησης αποτελεσμάτων» στον διαγωνισμό από κυβερνητικά στελέχη όπως η κυρία Γεροβασίλη.
Ο κ. Ιβάν Σαββίδης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η διαδικασία δεν είναι κατανοητή, έχει κρυφά σημεία και ότι θα μπορούσε να γίνει μια ανοικτή δημοπρασία. «Η κυβέρνηση ορίζει τους κανόνες και εμείς ακολουθούμε» σημείωσε.
Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι επικεφαλής της ομάδας που εκπροσωπεί το Star είναι το στέλεχος του καναλιού κ. Κάρολος Αλκαλάι, ενώ την εταιρεία Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρεία (ITV CP) με έδρα την Κύπρο εκπροσωπεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Star κ. Πάνος Κυριακόπουλος.
Η διαδικασία της δημοπράτησης
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Επίσης, δεν θα τους επιτραπεί η χρήση προσωπικών υπολογιστών ή ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων θα βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.
Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής (η οποία θα είναι εγκατεστημένη στη μεγάλη κεντρική αίθουσα) και υποψηφίων (τα 5μελή επιτελεία των οποίων θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους) με καθορισμένους κλητήρες. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.
Θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες και θα υπάρχουν δύο στάδια στην καθεμία. Εκτιμάται ότι ο χρόνος περάτωσης της διαδικασίας θα είναι μακρύς.
Ειδικότερα, κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ.
Όταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο. Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές.
Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Όποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.
Ο διαγωνισμός διενεργείται από την ειδική Επιτροπή Διεξαγωγής και το κτίριο θα παραδοθεί προς φύλαξη στην Ελληνική Αστυνομία.
Στη διάρκεια της διαδικασίας, στο κτίριο θα βρίσκονται οι ίδιοι οι υποψήφιοι ή οι εκπρόσωποί τους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εννέα ομάδες θα κατανεμηθούν στους πέντε ορόφους του κτιρίου της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Από εκεί θα υποβάλουν τις προσφορές τους, ενώ στο ισόγειο θα βρίσκεται μια 5μελής επιτροπή που θα εποπτεύει τη διαδικασία. Στο διάστημα που θα μεσολαβεί της κάθε δημοπράτησης, προβλέπεται διάλειμμα τριών έως τεσσάρων ωρών.
Κατά τις πληροφορίες, στο θάλαμο της κάθε αντιπροσωπείας θα υπάρχει υπολογιστής συνδεδεμένος με κλειστό κύκλωμα εκτυπωτή, κάλπη για τη συλλογή έγγραφων προσφορών, ράντζο και χημική τουαλέτα. Στην αίθουσα θα βρίσκεται ένας αστυνομικός που θα επιτηρεί τη διαδικασία.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget