PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Νέο επίδομα 370 ευρώ για τα χαμηλά εισοδήματα - Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι


Νέο επίδομα 370 ευρώ για τα χαμηλά εισοδήματα - Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι
Σε ισχύ θα έχει τεθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, το πιλοτικό πρόγραμμα για το επίδομα ελάχιστου εισοδήματος, που θα παρέχεται σε δικαιούχους με πολύ χαμηλά εισοδήματαμ, ενώ το ύψος τους θα καθοριστεί με την ανακοίνωση του προγράμματος.
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, ο στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί από δημοτικό σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το κείμενο αξιολόγησης της Τρόικα.
Το πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα εφαρμοστεί σε δύο δήμους της χώρας με αρχικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας, σε εφαρμογή της ευρωπαϊκής στρατηγικής στον συγκεκριμένο τομέα, με άξονες την επαρκή εισοδηματική στήριξη, τη διαμόρφωση αγορών εργασίας που προωθούν την ένταξη των ανθρώπων που αποκλείονται από την αγορά εργασίας και την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.
Το επίδομα θα ξεκινάει από τα 200 ευρώ και θα προσαυξάνεται κατά 70 ευρώ για τον σύζυγο ή τη σύζυγο και κατά 50 ευρώ για το κάθε παιδί. Μάλιστα προσδιορίζεται πως το συνολικό μέσο επίδομα που θα δίνεται θα είναι τα 370 ευρώ.
Σε έκθεση του το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού έχει, εδώ και αρκετό διάστημα, εκφράσει γνώμη για το πώς μπορεί να υπολογίζεται το επίδομα για τους δικαιούχους. Όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά λαμβάνουν ήδη κάποιο προνοιακό επίδομα, θα λαμβάνουν τη διαφορά που θα προκύπτει.
Υπενθυμίζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καταβάλλεται ήδη στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυμαίνεται από 200 έως 420 ευρώ.
Όλοι οι δικαιούχοι ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος θεωρούνται δικαιούχοι δωρεάν περίθαλψης από τον ΕΟΠYΥ και το ΕΣΥ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget