PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Πριν γεμίσει την Θεσσαλονίκη με χρώματα


Πριν γεμίσει την Θεσσαλονίκη με χρώματα
Η αντίστροφη μέτρηση για την Μέρα με τα Χρώματα ξεκίνησε και ο ουρανός της Θεσσαλονίκης σε λίγο θα γίνει πολύχρωμος. Ο εμπνευστής, λοιπόν, και ιδρυτής της ομάδας SFINA, Μάριος Σπύρογλου, μίλησε στο iPop.gr και μας αποκάλυψε πολλά απ’ όσα θα δούμε στην γεμάτη λάμψη αυτή διοργάνωση.
Πρόκειται για μία γιορτή χαράς που διοργανώνεται από την ομάδα SFINA και είναι αφιερωμένη στην ανθρώπινη επικοινωνία. Έχει βασιστεί στο Holi της Ινδίας, αλλά στην δική μας περίπτωσή μας, η γιορτή η οποία θα στήσουμε δεν έχει θρησκευτικό χαρακτήρα.
Πρόκειται για μία γιορτή χαράς που διοργανώνεται από την ομάδα SFINA και είναι αφιερωμένη στην ανθρώπινη επικοινωνία. Έχει βασιστεί στο Holi της Ινδίας, αλλά στην δική μας περίπτωσή μας, η γιορτή η οποία θα στήσουμε δεν έχει θρησκευτικό χαρακτήρα.
H ομάδα SFINA ξεκίνησε τη δράση της το 2008 προ κρίσης δηλαδή που υπήρχε μεγάλη άνεση. Τότε εγώ ζούσα στο εξωτερικό και είχα περισσότερα ερεθίσματα. Έτσι, μου ήρθε σαν σκέψη να κάνω μια πλατφόρμα διάδρασης. Αυτή ήταν και η αρχή της ομάδας SFINA που επικεντρώνεται στη δημιουργία σουρεαλιστικών και παιχνιδιάρικων καταστάσεων σε αστικά περιβάλλοντα και στόχο την αναψυχή των ατόμων. Μερικές από τις δράσεις μας, εκτός από την Μέρα με τα Χρώματα, είναι το κάμπινγκ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΤΣΙ που πραγματοποιήθηκε κάτω από τον Λευκό Πύργο, η μετατροπή ενός λεωφορείου σε κέντρο διασκέδασης που στόχο είχε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για διεύρυνση του ωραρίου των συγκοινωνιών, η παραλία η οποία στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους και άλλες.
Τι θα περιέχει η Μέρα με τα Χρώματα; Θα δούμε τα χρώματα να γεμίζουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης και θα ακούσουμε τις μουσικές νέων ατόμων. Παράλληλα, θα θαυμάσουμε MOUSA, την μουσική συμφωνική ορχήστρα που απαρτίζεται από 25 άτομα τα οποία θα παίξουν για εμάς σύγχρονα pop κομμάτια. Επίσης, θα υπάρχει και ο ήχος των κρουστών αλλά θα δούμε extreme sport. Δεν θα λείψουν βέβαια και εκπλήξεις τις οποίες δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε.
Κάτι ακούσαμε και για «γάμους»;
Ναι, έχουμε και «γάμους». Άτομα που αγαπούν το ένα το άλλο θα ενωθούν με αυτούς που το επιθυμούν με τους δεσμούς των χρωμάτων. Φίλοι, ερωτευμένοι και γενικά όποιος το θέλει, θα ενωθεί με αυτόν που πιστεύει πως νιώθει καλά. Αυτό που ενδιαφέρει πραγματικά την ομάδα μας είναι ο κόσμος να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της μέρας και όχι το βάρος να πέφτει στους καλλιτέχνες που θα δίνουν το παρών. Στόχος, λοιπόν, που θα κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί είναι ο κόσμος να περάσει καλά και να κάνει ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά του.
Θα πρέπει όσοι έρθουν να φορέσουν κάτι συγκεκριμένο;
Οι οδηγίες είναι δύο. Να φορούν λευκό μπλουζάκι και το πιο ασυνήθιστο καπέλο που μπορούν να φτιάξουν, να αγοράσουν ή ακόμα και να δανειστούν. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα γίνει διαγωνισμός στον οποίο το πιο ασυνήθιστο καπέλο θα κερδίσει βραβείο. Όποιος το φοράει θα κερδίσει χρώματα γι΄αυτόν και για τους φίλους του θα ανέβει στη σκηνή και όλοι θα τον θαυμάσουν.
Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος έναρξης και λήξης της εκδήλωσης;
Η αντίστροφη μέτρηση για την μαγική Μέρα θα ξεκινήσει με την χαρακτηριστική πλέον μουσική υπόκρουση του τραγουδιού «Κύμα» του Κωνσταντίνου Βήτα και το βράδυ θα κλείσει με όλους τους παρευρίσκοντες να μπαίνουν κάτω από το λευκό μεγάλο σεντόνι και να δίνουν ραντεβού για το επόμενο event.
9. Ιδρυτής της ομάδα Sfina είναι ο Μάριο Eρμητικός Σπύρογλου ο οποίος είναι ένας σκηνοθέτης με πολλές επιτυχίες στην μέχρι τώρα πορεία του που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Μεγάλη Βρετανία και είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Surrey.
10. Έχει σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες (Ζωή σε πέντε πράξεις), (The Boxman), διαφημιστικά και videoclips ανάμεσα των άλλων για τον Κωνσταντίνο Βήτα, Monsieur Minimal, Professional Sinnerz, Mary’s Flower Superhead, Etostone.

Info!
Μέρα με τα Χρώματα
Στο Φράγμα Θέρμης στη Θεσσαλονίκη
Ημέρα: 11 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα: Από τις 14:00
Οι DJs που θα συμμετέχουν:
ALEX KAPPA
APR2
JOURNEY
PARANAUE
Συμμετέχει και η MOUSA Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.
Υποστήριξη στο περιοδικό «Σχεδία».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget