PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία με σημαντικές αλλαγές

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία με σημαντικές αλλαγέςΠρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα για χιλιάδες μαθητές στα σχολεία όλης της χώρας, με αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες αλλά και με κόντρα υπουργείου και εκπαιδευτικών για τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές.
Οι αλλαγές ξεκινούν από τα νηπιαγωγεία που θα είναι εν δυνάμει ολοήμερα, δηλαδή με ενιαίο πρόγραμμα από τις 08:20 έως τις 13:00 και προαιρετικά έως τις 16:00. Εν δυνάμει ολοήμερα θα είναι και τα δημοτικά με ενιαίο πρόγραμμα από τις 08:00 έως τις 13:00 και έως τις 16:00 το προαιρετικό πρόγραμμα εφόσον συμπληρώνεται και ο απαιτούμενος αριθμός των μαθητών.
Στο Γυμνάσιο θεσπίζονται δυο τετράμηνα αντί για τρία τρίμηνα και εξετάσεις μόνο σε τέσσερα μαθήματα στο τέλος του έτους: Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία ενώ η ενισχυτική διδασκαλία επεκτείνεται μετά τη λήξη του έτους.
Αλλαγές θα γίνουν και στα επαγγελματικά λύκεια με αναβάθμισή τους ενώ νέες δομές προστίθενται στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση.
"Όποιες επιλογές έγιναν δεν έγιναν για να υπάρξει μείωση των ωρών για εξοικονόμηση χρημάτων αλλά για παιδαγωγικούς λόγους. Το επτάωρο κάθε μέρα σε ορισμένα σχολεία της χώρας είχε κατά τη γνώμη μας αρνητική επίπτωση. Ήταν μια υποβαθμισμένη έβδομη ώρα που δεν μπορούσαν τα παιδιά να αφομιώσουν πολλά πράγματα", είπε ο Ν. Φίλης.
"Η επένδυση στην Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα μας. Και η δημόσια παιδεία πρέπει να στηριχθεί χωρίς αστερίσκους και προκαταλήψεις", τόνισε από τη μεριά του ο Κυρ. Μητσοτάκης που έκανε και ειδική μνεία στο ειδικό σχολείο για το οποίο είπε ότι στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό από δασκάλους οι οποίοι "με αυτοθυσία και με πολύ μεγάλη δημιουργικότητα στηρίζουν τα παιδιά που έχουν ειδικές δεξιότητες".

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget