PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Καιρός: Που χιονίζει τώρα

Καιρός: Που χιονίζει τώραΑπό σήμερα θα ντυθου΄ν στα λευκά οι ορεινές περιοχές της χώρας. Σφοδρή κακοκαιρία, με βροχές και χιόνια, σαρώνει ήδη τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Δείτε σε χάρτες την εξέλιξη του χιονιά και πώς θα είναι ο καιρός την Τετάρτη.
Τα πρώτα χιόνα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους σήμερα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Σε περιοχές, όπως η Φλώρινα και η Κοζάνη σημειώνονται από το πρωί ασθενείς χιονοπτώσεις, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Χιόνια έπεσαν και στην κεντρική Μακεδονία, καθώς χιόνισε στις γύρω ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης. Χιονίζει κατά διαστήματα στις περιοχές βόρεια από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Αυτή την ώρα χιονόπτωση σημειώνεται στον δρόμο Πανοράματος - Χορτιάτη, όπου η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία, καθώς και στις περιοχές βόρεια της λίμνης Βόλβης (Λαγκαδίκια, Περιστερώνας, Γερακαρού). Κλειστός είναι από τις 8.30 το βράδυ ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.
Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται κανονικά με εξαίρεση τον νομό Ημαθίας όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήμα της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), καθώς και στους δρόμους προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3-5 Πηγαδιών.
Στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου και στην επαρχιακή οδό Αετού - Νυμφαίου Φλώρινας. Από το μεσημέρι χιόνισε και στην Θεσσαλία, ενώ νωρίς το απόγευμα άρχισε να χιονίζει ακόμα και στην Πάρνηθα, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου.
"Με ελάχιστη χιονόπτωση σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασιες είναι το σκηνικό του καιρού, που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα στα ορεινά των Τρικάλων και σε περιοχές, όπως το Περτούλι, Αγιόφυλλο, Μαλακάσι και Καστανία", αναφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη σε όλα τα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στα νότια θαλάσσια τμήματα, κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια. Ισχυροί θα είναι και οι άνεμοι, όπου στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ κατά τόπους τη νύχτα προς την Πέμπτη θα σημειωθεί παγετός.
Δείτε που χιονίζει τώρα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget