Νέα Μεγάλη Βόμβα από ΔΝΤ! «Ανοίξτε τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές» Απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων απαιτεί το ΔΝΤ

Νέα Μεγάλη Βόμβα από ΔΝΤ! «Ανοίξτε τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές» Απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων απαιτεί το ΔΝΤΝέα τορπίλη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς αιφνιδιαστικά και με την αποστολή ενός email άνοιξε θέμα πλήρους απελευθέρωσης της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.
Σύμφωνα το Έθνος, "το Ταμείο την περασμένη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και χωριστά από τους άλλους θεσμούς έστειλε email στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ζητώντας να νομοθετήσει εντός του Δεκεμβρίου το άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων και τις 52 Κυριακές του χρόνου".
Η άμεση απάντηση του υπουργείου Οικονομικών ήταν πάντως αρνητική, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, με το ΥΠΟΙΚ να προτάσσει ως προϋπόθεση τον καθορισμό ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων, βάσει των οποίων θα χαρακτηρίζεται μια περιοχή τουριστική.
Σε αυτές τις περιοχές, θα εναπόκειται στους αντιπεριφερειάρχες ο προσδιορισμός των Κυριακών που θα παραμένουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα.
Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με πηγές του «Εθνους», απέστειλε στο ΔΝΤ έρευνα που διενήργησε σχετικά με τα αποτελέσματα της εφαρμογής της τρέχουσας νομοθεσίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος όρος του αριθμού των Κυριακών που είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα σε όλους τους νομούς είναι 38,6.
Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος Χατζηδάκη καθορίζει τη λειτουργία σε οκτώ Κυριακές τον χρόνο, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους αντιπεριφερειάρχες να αποφασίζουν με βάση τις ανάγκες των περιοχών και των αγορών τους και επιπλέον Κυριακές.
Εξάλλου, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, απάντησε στο ΔΝΤ πως η όποια νομοθετική πρωτοβουλία θα εξαρτηθεί και από την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής που έκαναν μικρομεσαίοι και εμποροϋπάλληλοι για την εφαρμογή υπουργικής απόφασης του 2014 που όριζε την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές σε τρεις περιοχές της χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget