PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Σώοι 7 επιβάτες που είχαν χαθεί στον Όλυμπο

Σώοι 7 επιβάτες που είχαν χαθεί στον ΌλυμποΑίσιο τέλος είχε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επτά ορειβατών στον Όλυμπο που έχασαν τον προσανατολισμό τους, με αποτέλεσμα να χαθούν στην περιοχή της Σκούρτας, που βρίσκεται στα 2.845 μέτρα.
Συγκεκριμένα, οι ορειβάτες, κατηφορίζοντας από την κορυφή της Σκούρτας προς το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, χάθηκαν και κατέληξαν σε επικίνδυνα μονοπάτια στη θέση Κόκαλα. Στις 20.00 ενημέρωσαν τηλεφωνικά το καταφύγιο και άμεσα κινητοποιήθηκαν δύο μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που βρίσκονταν εκεί, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, η οποία τέθηκε σε επιφυλακή. Συγχρόνως, σε ετοιμότητα τέθηκαν και οι εθελοντές του Τμήματος Ορεινής Διάσωσης της ΕΟΔ.
Στις 21.30 τα μέλη της ΕΟΔ εντόπισαν τους ορειβάτες από τα σινιάλα των φακών τους και, αφού κατέβηκαν στη χαράδρα όπου είχαν χαθεί, τους βοήθησαν να φτάσουν σε ασφαλές σημείο. Να σημειωθεί ότι προκειμένου να τους προσεγγίσουν χρειάστηκε να σκάψουν μέρος του πάγου που κάλυπτε την περιοχή της χαράδρας.
Η επιχείρηση έληξε με επιτυχία και οι ορειβάτες κατάφεραν να φτάσουν με ασφάλεια στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget