PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Πρωινό: Το πιο σημαντικό γεύμα!

Πρωινό: Το πιο σημαντικό γεύμα!Τα οφέλη του στον οργανισμό και οι επιπτώσεις όταν δεν συμπεριλαμβάνεται στα γεύματά μας«Το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος» λέει η παλιά ρήση και είναι μεγάλη αλήθεια. Το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, χαρίζοντας στον ανθρώπινο οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.
H λήψη ενός καλού και ολοκληρωμένου πρωινού γεύματος, και με τη μορφή ενός snack πρωτεΐνης, είναι πάνω από όλα μια υγιεινή συνήθεια. Τουλάχιστον για όσους ισχυρίζονται ότι προσέχουν τον εαυτό τους, την υγεία και την εμφάνισή τους.
Σύμφωνα με έρευνες όσοι λαμβάνουν σε καθημερινή βάση ένα πλήρες πρωινό καταφέρνουν ευκολότερα και ταχύτερα να χάσουν το περιττό βάρος και ακόμα πιο σημαντικό να διατηρούν χαμηλά το βάρος τους στη συνέχεια. Οι ίδιοι άνθρωποι λόγω της αύξησης του μεταβολικού τους ρυθμού, είναι σε θέση να απορροφήσουν ακόμα καλύτερα όλα τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά στο υπόλοιπο της ημέρας, ειδικά αν η διατροφή τους περιέχει κάποια snack πρωτεΐνης.
Αντίθετα η παράκαμψη του πρωινού γεύματος βάζει ατελείωτα εμπόδια στο σώμα μας, αφού το σώμα προκειμένου να αντλήσει ενέργεια αναγκάζεται να διασπάσει σημαντικά στοιχεία του οργανισμού μας (αμινοξέα, λιπαρά οξέα, βιταμίνες κτλ) βάζοντας το σώμα μας σε κίνδυνο.
Όλοι οι επαγγελματίες της υγείας προτείνουν ένα πλήρες πρωινό γεύμα που να αποτελείται από φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες. Τροφές όπως τα αυγά, το γιαούρτι, τα φρούτα και τα snack πρωτεΐνης

Τα οφέλη που αποκομίζει ο σύγχρονος άνθρωπος από την λήψη ενός καλού πρώτου γεύματος της ημέρας είναι σημαντικές αφού περιλαμβάνουν την μείωση της χοληστερίνης, της αρτηριακής πίεσης και του σωματικού λίπους.
Ενώ ας μην ξεχνάμε και την… τσέπη μας, μιας και όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δεν λαμβάνουν ένα καλό πρωινό έχουν την τάση να ξοδεύουν τα διπλάσια, ίσως και τριπλάσια χρήματα σε έτοιμα, εύκολα αλλά ανθυγιεινά γεύματα μέσα στη μέρα. Ενώ να μελετημένο πρωινό γεύμα ή ένα snack πρωτεΐνης λίγο αργότερα είναι μακράν πολύ καλύτερη και οικονομικότερη λύση.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget