PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει όλη την Ευρώπη - Ερχεται και στην Ελλάδα

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει όλη την Ευρώπη - Ερχεται και στην ΕλλάδαΠολλές οι απότομες εναλλαγές του καιρού ωστόσο φαίνεται πως στο εξής θα κυμαίνεται σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.
Ειδικότερα, την Τετάρτη 21 Ιουνίου -μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου σημειώθηκαν πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καθώς σε ευρωπαϊκές πόλεις όπως για παράδειγμα το Παρίσι, το θερμόμετρο έφτασε τους 37 βαθμούς Κελσίου, στην Μαδρίτη έδειξε τους 38 βαθμούς στο Λονδίνο τους 34 βαθμούς ενώ το οξύμωρο είναι πως παράλληλα οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούσαν για βροχές και καταιγίδες.
Παράλληλα με ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός σημειώνει ότι με βάση την εξέλιξη της θερμοκρασίας τους τελευταίους δύο μήνες η γη περνά έναν ακόμη εξαιρετικά θερμό χρόνο και ότι τα κύματα καύσωνα είναι πολύ πρόωρα.
«Τμήματα της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έζησαν υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες τον Μάιο και τον Ιούνιο, με κατάρριψη σειράς ρεκόρ», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.
Να σημειωθεί πως η τάση που καταγράφεται αυτούς τους τελευταίους δύο μήνες θέτει τις μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες μεταξύ των πιο υψηλών που έχουν καταγραφεί από την περίοδο που κρατούνται αρχεία που είναι το έτος 1880.
Στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ δείχνουν ότι η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νοτιοανατολική Ασία, ανάμεσά τους η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, είχαν ασυνήθιστα ζεστό καιρό από τον Μάρτιο έως τον Μάιο.
Οσον αφορά την Ελλάδα, η θερμοκρασία φαίνεται να αυξάνεται σταθερά και το Σαββατοκύριακο αναμένεται να καταγραφούν οι πρώτες πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Στη Μεγάλη Βρετανία σημειώνονται εξίσου υψηλές θερμοκρασίες με τη ζέστη σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα υγρασίας να δημιουργούν δύσκολες καταστάσεις ενώ την Τετάρτη η θερμοκρασία άγγιξε τους 39 βαθμούς Κελσίου.Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για τον υψηλότερο μέσο όρο θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες.
Το ίδιο ισχύει και και για άλλες χώρες της Ευρώπης στις οποίες σημειώνονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Ισπανία, Νότια Γαλλία και Πορτογαλία βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό ενώ σήμερα η θερμοκρασία αναμένεται να πλησιάσει τους 40 σε αρκετές επιμέρους περιοχές.
Στο Παρίσι η θερμοκρασία την Τετάρτη ήταν στους 37 βαθμούς ενώ εξίσου πολύ υψηλή αναμένεται και σήμερα. Στην Πορτογαλία, η οποία προσπαθεί να συνέλθει μετρώντας τις πληγές της από την καταστροφική φωτιά με τους δεκάδες νεκρούς που έκαιγε για συνεχείς ημέρες η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Στην αντίπερα όχθη, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass μετέδωσε ότι δασικές φωτιές ξέσπασαν στην Σιβηρία και στην περιοχή του Ιρκούτσκ. Ετσι, λοιπόν και σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού, το κύμα καύσωνα αναμένεται πλήξει κυρίως χώρες όπως η Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, αλλά και η Ιταλία -ειδικότερα τον Βορρά, που η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς ενώ το κύμα καύσωνα αναμένεται να εισέλθει και σε πόλεις της Γερμανίας.
Κύμα καύσωνα και εκτός Ευρώπης
Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται παράλληλα τόσο στην Κίνα όσο και στις ΗΠΑ. Στην Αριζόνα των ΗΠΑ περίπου 50 πτήσεις στην Αριζόνα ακυρώθηκαν την Τρίτη 20 Ιουνίου, γιατί η θερμοκρασία άγγιξε τους 49 βαθμούς και η American Airlines κράτησε τα αεροσκάφη στο έδαφος.
Μόνο οι πτήσεις με αεροσκάφη πιο μεγάλα, τύπου Airbus και Boeing, πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Καύσωνας σαρώνει και το Νέο Μεξικό και την Καλιφόρνια καθώς σημειώθηκεν 50 βαθμοί στο δάσος του Cibola, 48 βαθμοί στο Palm Springs και 40 στο Λος Άντζελες ενώ τέλος η θερμοκρασία στην Κοιλάδα του Θανάτου στην ανατολική Καλιφόρνια και Αριζόνα αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 50 βαθμών της κλίμακας Κελσίου.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget