PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





AS TIME GOES BY │ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΘΕΑΤΡΟ ΜΩ │ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.01. 2018 │ ΩΡΑ 21:30AS TIME GOES BY │ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
Τραγούδια από τον διεθνή κινηματογράφο και το θέατρο
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΥΛΛΑΙΟΥ │ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΑΛΙΟΥΛΗΣ: ΠΙΑΝΟ

Μία συναυλία με μουσική και τραγούδια από τον διεθνή κινηματογράφο και το θέατρο. Η Γεωργία Συλλαίου και ο Στέργιος Βαλιούλης συνεργάζονται πάνω από 15 χρόνια. Έχουν μελετήσει και παρουσιάσει προγράμματα με άξονα κυρίως την κινηματογραφική μουσική. Οι συναυλίες τους έχουν έντονο το θεατρικό στοιχείο: η μουσική παράσταση Good Bye Berlin, με τραγούδια από τον ευρωπαϊκό Μεσοπόλεμο, αλλά και σύγχρονη μουσική στο ίδιο πνεύμα, έχει ταξιδέψει από την Κρήτη στην Αθήνα, έως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στην μουσική παράσταση «As Time Goes By», (ο τίτλος της πασίγνωστης μελωδίας από την ταινία Casablanca) , οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν μία επιλογή από την δεκαπενταετή συνεργασία τους: δημοφιλείς κινηματογραφικές επιτυχίες από γνωστές ταινίες, γραμμένες από κορυφαίους συνθέτες όπως ο Νίνο Ρότα, Κουρτ Βάιλ, Χένρυ Μαντσίνι, Κώστας Γιαννίδης, Τομ Γουέιτς, Τζόρτζ Γκέρσουιν κ.α. , ζωντανεύοντας σκηνές από εμβληματικές ταινίες όπως η «Καζαμπλάνκα», «Gilda», «Ο Νονός», «Johnny Guitar», «Γαλάζιος Άγγελος» και άλλες. Οι επιρροές του Μεσοπολέμου και της τζαζ μουσικής, συνυπάρχουν με το προσωπικό ύφος των δύο μουσικών, οι οποίοι παρουσιάζουν το επεξεργασμένο από τους ίδιους υλικό με αμεσότητα και θεατρικότητα. Έτσι, καταλήγουν να παρουσιάσουν μία μουσική παράσταση με έντονα και διαφορετικά ηχοχρώματα και συγκινησιακή φόρτιση.

Γεωργία Συλλαίου
Τραγουδίστρια, μουσικός και συγγραφέας.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε μουσική και τραγούδι, συνέχισε τις σπουδές της στην Αυστρία (Lied και Ορατόριο) και επίσης μελέτησε σύγχρονα μουσικά ρεύματα, φωνητική έκφραση και θέατρο στην Ολλανδία.
Πρώτες εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με μικρά μουσικά σχήματα ή συμπράττοντας ως σολίστ με ορχήστρες και χορωδίες, στα τέλη της δεκαετίας του ’80.
Tο 1993 κυκλοφόρησε το πρώτο της CD «Ιχνηλάτες του Ιούρα» με κελτικά τραγούδια από τα Νησιά των Εβρίδων , το οποίο επανεκδόθηκε πολλές φορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από το 1995 συνεργάζεται με τον Σάκη Παπαδημητρίου. Μελετά αυτοσχεδιασμό, και παρουσιάζει μουσικές παραστάσεις πάντα με συγκεκριμένο θεματικό άξονα. ΄Εχει ασχοληθεί με την μουσική επένδυση βωβών ταινιών της δεκαετίας του ’20, οι οποίες είναι είτε κλασικά αριστουργήματα, είτε πειραματικές τάσεις του Μεσοπολέμου. Επίσης συμμετείχε σε παραστάσεις όπου συνυπάρχουν η μουσική, ο λόγος και οι παραστατικές τέχνες, καθώς και σε αφιερώματα σε σύγχρονους συνθέτες και ποιητές.
Projects: Η Μπαλάντα των Πειρατών (Kurt Weill, Bertolt Brecht, Fr. Hollaender, Tom Waits, Σάκης Παπαδημητρίου), Bertolt Brecht – όλα αλλάζουν, Goodbye Berlin ( από τον Μεσοπόλεμο στον Tom Waits) Musica Lontana , Sea Sounds (τραγούδια από τα Νησιά των Εβρίδων), Μελίνα Μερκούρη –femme flamme, Tom Waits Tribute, Rose &Poison, As Time Goes By και άλλα.
Εμφανίζεται στην Ελλάδα και σε πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή φεστιβάλ. (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Γερμανία, Σλοβενία, Σερβία, Κίνα, Αίγυπτος, Τουρκία, Μεξικό, Κύπρος, Ιράκ).
Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά και μουσικά περιοδικά (Εντευκτήριο, Jazz&tzaz, Bang, Πανδώρα, (δε)κατα, ΕΝΕΚΕΝ). Από το 2000 έως το 2003 ραδιοφωνικές εκπομπές στον 9,58FM της ΕΡΤ3. Έχει ηχογραφήσει 12 προσωπικούς δίσκους και συμμετείχε σε πολλές συλλογές.
Το 2012 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο «Στο Ακρωτήρι» (εκδόσεις Οδός Πανός)
Έχουν εκδοθεί δώδεκα προσωπικά της Cd,s εκ των οποίων τα δύο στην Μεγάλη Βρετανία.

Στέργιος Βαλιούλης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Σπούδασε μαθηματικά στο ΑΠΘ και πήρε Master φωτογραφίας από το Westminster University του Λονδίνου. Πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στο Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Διπλωματούχος κλασικού πιάνου και ανωτέρων θεωρητικών (αντίστιξη και φούγκα).
Εργάζεται ως συνοδός πιανίστας σε σχολές κλασικού μπαλέτου και τζαζ, γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, καθώς και στην τάξη θεατρικού τραγουδιού και μιούζικαλ της Γεωργίας Συλλαίου (Ανωτέρα Σχολή Θεάτρου « Ανδρέας Βουτσινάς» ).
Εμφανίζεται συχνά με τζάζ σχήματα της Θεσσαλονίκης και συμμετείχε στην παράσταση και στο CD «Bertolt Brecht…όλα αλλάζουν» με τον Σάκη Παπαδημητρίου, την Γεωργία Συλλαίου και άλλους σημαντικούς μουσικούς της τζάζ σκηνής, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το 2006. Επίσης εμφανίστηκε στην ίδια παράσταση, στα πλαίσια των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, στα Ανάκτορα του Γαλερίου. Τον Σεπτέμβριο του 2008 συμμετείχε στη «Γιορτή της τζαζ» με την Γεωργία Συλλαίου, ερμηνεύοντας τραγούδια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Τον Δεκέμβριο του 2008 παρουσιάζει μαζί με την ίδια ερμηνεύτρια την παράσταση Cabaret Berlin στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Με την Γεωργία Συλλαίου συνεργάζονται από το 2003.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
AS TIME GOES BY - ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Παρασκευή 26. Ιανουαρίου │ Ώρα 21:30
Είσοδος: 8 €
Θέατρο Μω │ Ν. Γεωργούλη 15 - Κατερίνη
Τηλ. κρατήσεων: 23510 76228
theatromo@gmail.com

Θέατρο Μω - Ετεροτοπίες
Παράλληλες εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιάννης Ευθυμιάδης
Υπεύθυνος τύπου: Αλέξανδρος Σωματαρίδης
Επιμέλεια αφίσας: Παναγιώτης Φτάρας

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget