PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Το χρονικό μιας ιστορικής συγκέντρωσης - Πύρινος λόγος Μίκη

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Το χρονικό μιας ιστορικής συγκέντρωσης - Πύρινος λόγος Μίκη
Στην ιστορία πέρασε το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα - Λαοθάλασσα πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας - Άνθρωποι κάθε ηλικιών και από όλη την Ελλάδα διαδήλωσαν ειρηνικά - Συγκλόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης με την ομιλία του - Αποθεώθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από τον κόσμο - Όλα όσα έγιναν στο ιστορικό συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία
Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για το συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία. Η ημέρα ήρθε και ευτυχώς και παρά τις Κασσάνδρες, όλα κύλησαν ομαλά. Με εξαίρεση κάποια περιφερειακά παρατράγουδα.
Το Σύνταγμα άρχισε να γεμίζει από νωρίς από κόσμο που ήθελε να διαδηλώσει ειρηνικά. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και πολλοί ήταν εκείνοι που βούρκωσαν βλέποντας την αλλαγή της προεδρικής φρουράς υπο τους ήχους του «Μακεδονία ξακουστή».

Η πλατεία άρχισε να γεμίζει και όλοι περίμεναν το πρόσωπο της ημέρας, που δεν ήταν άλλος από τον Μίκη Θεοδωράκη. Όταν κατέφτασε και κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο, μέχρι να ανέβει στην εξέδρα και να εκφωνήσει την ιστορική ομιλία του ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος τον αποθέωσε.
Οι γαλανόλευκες και ο κόσμος πλήθαιναν και αρκετοί πολιτικοί άρχισαν να εμφανίζονται. Αυτός που αποθεώθηκε ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς».
Λίγο μετά τις δυο το μεσημέρι η λαοθάλασσα του Συντάγματος είδε τον Μίκη Θεοδωράκη να περνάει ανάμεσά τους για να κατευθυνθεί στην εξέδρα. Το πλήθος παραληρούσε. Το σύνθημα που ακουγόταν πριν καν αρχίσει η ομιλία του μεγάλου συνθέτη για την Μακεδονία, ήταν «Μίκη αλλάζεις την ιστορία».


Πηγή:newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget