PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Τέλος και το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε κλειστούς χώρους

Οριστικο-Το ΣτΕ απαγορεύει και το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε κλειστούς χώρουςΤέλος και το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε κλειστούς χώρους καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι υπάγεται στους ίδιους περιορισμούς και απαγορεύσεις που υπάγονται και τα υπόλοιπα καπνικά, όπως τα απλά τσιγάρα. Κατά συνέπεια σε όσους χώρους απαγορεύεται η χρήση του τσιγάρου, απαγορεύεται πλέον και η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. 
 Η Ολομέλεια απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, που ζητούσε να ακυρωθεί μια σειρά υπουργικών αποφάσεων για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και τους περιορισμούς στη διαφήμιση προϊόντων καπνού. Ο Σύνδεσμος υποστήριζε ότι η εξομοίωση του ηλεκτρονικού τσιγάρου με το απλό τσιγάρο προκαλεί δυσμενείς οικονομικές συνέπειες και παραβιάζει τη συνταγματικά προστατευόμενη οικονομική ελευθερία όσων δραστηριοποιούνται σε αυτή την αγορά. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις υποστήριζαν ότι «από επιστημονικές ενδείξεις και εκπονούμενες έρευνες» δεν προκύπτει ταύτιση των κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία, από το ηλεκτρονικό και το «κλασικό» τσιγάρο. 
 Μάλιστα ο Σύνδεσμος έκανε λόγο για «αποφασιστική συμβολή» του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη διακοπή του καπνίσματος και κατ΄ επέκταση στην προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας υγείας. Οι σύμβουλοι Επικρατείας όμως έκριναν ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, δεν προκαλείται από τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις, αλλά ευθέως από τον σχετικό νόμο (4419/2016). Παράλληλα, η Ολομέλεια αναγνώρισε ότι ο Σύνδεσμός, μπορεί να αξιώσει χρηματική αποζημίωση, εφόσον από την εφαρμογή του νόμου 4419/2016 δέχθηκε οικονομική ζημιά.

Πηγή: www.lifo.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget