PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Η Λίβερπουλ συνέτριψε με 3-0 την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 4-1 της Ρόμα

Στα προημιτελικά του Champions LeagueΗ Λίβερπουλ συνέτριψε με 3-0 την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 4-1 της Ρόμα στους πρώτους μεταξύ τους αγώνες στα προημιτελικά του Champions League
Η Λίβερπουλ συνέτριψε με 3-0 την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 4-1 της Ρόμα στους πρώτους μεταξύ τους αγώνες στα προημιτελικά του Champions League.
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-0
Η Λίβερπουλ χρειάστηκε ένα «μαγικό» 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο για να «στείλει στα σχοινιά» την Μάντσεστερ Σίτι και με το εμφατικό 3-0 έβαλε από τον πρώτο προημιτελικό του Champions League τις βάσεις για να βρεθεί στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη (10/04) στο «Έτιχαντ» με τους «πολίτες» να αναζητούν μία επική ανατροπή για να περάσουν.
Από το λάθος του βοηθού του Μπριχ να μην υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον Σαλάχ προήλθε το γκολ της Λίβερπουλ στο 12΄. Ο Αιγύπτιος άσος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της Σίτι μετά την προσπάθεια του Φιρμίνο και με πλασέ από κοντά έβαλε μπροστά τους «κόκκινους» (1-0).
Το γκολ έδωσε μεγάλη ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 21΄ με τον «κεραυνό» του Τσαμπερλέιν πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων (2-0). Το «πάρτι» που είχε στήσει η ομάδα του Κλοπ στην άμυνα των «πολιτών» συνεχίστηκε. Στο 31΄ από την ασίστ του Σαλάχ, ο Μανέ με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 3-0 με τους παίκτες του Γκουαρντιόλα να μη μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβαινε…
Με σωστή τακτική στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους και δικαιολογημένα πανηγύρισαν στο φινάλε τη μεγάλη νίκη που σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους δίνει από το πρώτο ματς το «εισιτήριο» για την τετράδα της διοργάνωσης.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Μίλνερ, Φιρμίνο (71΄ Σολάνκε), Σαλάχ (53΄ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μανέ, Τσαμπερλέιν (85΄ Μορένο), Ρόμπερτσον, Άρνολντ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Γκιντογκάν (57΄ Στέρλινγκ), Λαπόρτ, Ντε Μπράιν, Σανέ, Σίλβα, Φερναντίνιο, Οταμέντι, Ζεσούς

Μπαρτσελόνα – Ρόμα 4-1

Η τύχη λένε είναι με τους δυνατούς και στην προκειμένη περίπτωση η Μπαρτσελόνα είχε… και με το παραπάνω στον πρώτο προημιτελικό του Champions League με την Ρόμα. Χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο και με δύο αυτογκόλ (Ντε Ρόσι στο 38΄, Μανωλάς στο 55΄) η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε με 4-1 των «Ρωμαίων» και ουσιαστικά εξασφάλισε από το πρώτο κιόλας ματς την πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης (η ρεβάνς στις 10 Απριλίου στο «Ολίμπικο»).

Δεν είχε πολλές φάσεις το πρώτο μέρος στο «Καμπ Νόου». Η Ρόμα παρατάχθηκε με προφανή στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα κι αν εξαιρέσει κανείς το δοκάρι του Ράκιτιτς στο 18΄ μέχρι το 38ο λεπτό δεν είχε επιτρέψει στους Καταλανούς να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Άλισον.


Η «Μπαρτσα» στάθηκε τυχερή λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, καθώς ο Ντε Ρόσι στην προσπάθειά του να μην πάρει τη μπάλα ο Μέσι άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του και με το αυτογκόλ του Ιταλού διεθνούς οι γηπεδούχοι μπήκαν με προβάδισμα (1-0) στ΄ αποδυτήρια.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ήρθε το 2-0 για τους «μπαουγκράνα». Μετά από σύγχυση στα καρέ των «Ρωμαίων», η μπάλα βρήκε στον πεσμένο Μανωλά και… βασανιστικά κατέληξε στα δίχτυα του Άλισον (2-0).

Στο 59΄ ο Πικέ πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Άλισον και σε άδεια εστία ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ακολούθησαν δύο μεγάλες επεμβάσεις του Τερ Στέγκεν σε σουτ των Σαράουϊ και Περότι, ωστόσο, ο Τζέκο βρήκε την ευκαιρία στο 80΄ να ξαναδώσει ελπίδες στη Ρόμα (1-3).

Ο Σουάρες, όμως, μίλησε στο φινάλε και με το πρώτο του γκολ στο Championw League στο 87΄ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

Κίτρινες: Κολάροφ, Στρότμαν

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (66΄ Παουλίνιο), Ινιέστα (85΄ Ντένις Σουάρεθ), Σουάρες, Μέσι, Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο (83΄ Αντρέ Γκόμες), Ουμτιτί

ΡΟΜΑ (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Στρότμαν, Πελεγκρίνι (60΄ Γκοναλόν), Περότι, Τζέκο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι (77΄ Ντεφρέλ), Φάζιο, Φλορέντσι (72΄ Ελ Σαράουϊ), Πέρες, Μανωλάς

Πηγή:in.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget