PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Λόγου και Τέχνης Παίδευσις - 47o Φεστιβάλ Ολύμπου

47o Φεστιβάλ Ολύμπου  Λόγου και Τέχνης ΠαίδευσιςΑρχαίο Θέατρο Δίου και Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικού
Σχολείου Βροντούς

Η πραγματοποίηση ενός φεστιβάλ έχει πολλαπλό στόχο: τη διασκέδαση, τη μόρφωση, τη γνώση. Η παρακολούθηση θεαμάτων αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να αποκτηθεί η γνώση αυτή. Η βιωματική όμως άσκηση κι ενασχόληση με τον κόσμο της τέχνης δύναται να αποβεί πολύ πιο αποτελεσματική για τον καθένα.
Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου είναι πιστός στη λογική αυτή. Επιλέγοντας πετυχημένες παραστάσεις δίνει το ερέθισμα, την τέρψη και τη γνώση. Δεν αφήνει όμως εκτός τη βιωματική πλευρά της τέχνης. Αντίθετα, στοχεύει και σε αυτή παρέχοντας εργαστήρια για όποιους θέλουν να κατακτήσουν τον λόγο, το θέατρο και την τέχνη. Παράλληλα προσφέρει και τη δυνατότητα σε ομάδες παιδιών που βγήκαν από τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα να δείξουν την πρόοδο και το ταλέντο τους. Έτσι στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου το πρώτο διήμερο του Σεπτεμβρίου και το τελευταίο της διοργάνωσης είναι αφιερωμένα στη «λόγου και τέχνης παίδευση».
Και πώς γίνεται αυτό; Με δυο τρόπους: αφενός με την παρουσίαση δύο παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου κι αφετέρου με τα βιωματικά εργαστήρια στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς.
Στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου θα παρουσιαστούν δύο θεατρικές παραστάσεις που έχουν ως αφετηρία την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από δύο μαθητικές ομάδες του Δημοτικού και του Γυμνασίου με γενικό τίτλο: «Άωρα, αλλά έμψυχα σκηνικά εγχειρήματα: δύο μικρές Αντιγόνες». Οι παραστάσεις προετοιμάστηκαν σε μαθητικά εργαστήρια πολυτροπικών δραστηριοτήτων.
Η πρώτη παράσταση θα γίνει το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21.00 από τη θεατρική ομάδα μαθητικού εργαστηρίου πολυτροπικών δραστηριοτήτων Κατερίνης.
Η δεύτερη παράσταση θα γίνει την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21.00 από τη θεατρική ομάδα μαθητικού εργαστηρίου πολυτροπικών δραστηριοτήτων Βροντούς.
Υπεύθυνος των θεατρικών παραστάσεων είναι ο Νίκος Γραίκος, εκπαιδευτικός, ιστορικός της τέχνης.
Παράλληλα με τις θεατρικές παραστάσεις την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς και ώρες 10.45-14.00 θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Λόγου και τέχνης παίδευσις, παιδιών σε μεγάλους». Στο εργαστήριο παιδιά, που έχουν ασκηθεί σε θεατρικές τεχνικές, θα εμψυχώσουν ενήλικες να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από κιναισθητικές, βιωματικές και θεατρικές δράσεις.
Υπεύθυνοι του βιωματικού εργαστηρίου είναι ο Νίκος Γραίκος, εκπαιδευτικός και ιστορικός της τέχνης και ο Χάρης Αμανατίδης, εκπαιδευτικός, ηθοποιός, σκηνοθέτης. Η συμμετοχή ενηλίκων στο εργαστήριο είναι ελεύθερη και οι δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail info@festivalolympou.gr και στα τηλέφωνα 6977.40.20.88, 23510.76041 (10.00-14.00).

1) Τόπος: Αρχαίο Θέατρο Δίου
Χρόνος: 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρα: 21: 00
Είσοδος: Ελεύθερη

2) Τόπος: Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς
Χρόνος: 2 Σεπτεμβρίου
Ώρα: 10.45-14.00
Είσοδος: Ελεύθερη

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget