PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





«Ο Ταρτούφος», από το θέατρο ΜΩ

«Ο Ταρτούφος», από το θέατρο ΜΩΤο θέατρο ΜΩ παρουσιάζει στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου, την κωμωδία του Μολιέρου «Ο ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ». Η παράσταση ανεβαίνει την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019, στις 9 το βράδυ, στο ανοικτό θέατρο του Δημοτικού πάρκου Κατερίνης.
Ο «ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ», γράφτηκε στα 1664 και παίχτηκε για πρώτη φορά (οι τρεις πρώτες πράξεις του) στο πλαίσιο καθιερωμένων εορτασμών-φεστιβάλ που συνήθιζε να διοργανώνει ο Βασιλιάς Λουδοβίκος ο 14ος στις Βερσαλλίες. Αμέσως προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο κλήρος αναγνώρισε το ίδιο του το πρόσωπο πίσω από την οξύτατη σάτιρα κατά της θρησκοληψίας και της υποκρισίας και δεν δίστασε με διάταγμα που εξέδωσε, να απαγορεύσει ρητά στους πιστούς του “...να διαβάσουν ή να ακούσουν να απαγγέλλεται η εν λόγω κωμωδία είτε δημόσια, είτε ιδιωτικά, μάλιστα επί ποινή αφορισμού...”.
Ο «ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ», η πιο πολυπαιγμένη κωμωδία του Μολιέρου, έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων, μελετών και αμφισβητήσεων. Καταπιάνεται με τα μεγάλα ελαττώματα των ανθρώπων, τα οποία αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπο του βασικού θεατρικού ήρωα. Ο «ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ» ένας ψευτοθρησκευόμενος επαρχιώτης, είναι ένας αρρωστημένος υποκριτής που δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη των άλλων προς το συμφέρον του και να τους εξαπατήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Κάποια στιγμή όμως, η υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του τον προδίδει και η μάσκα της υποκρισίας πέφτει.

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Χατζηιωαννίδης
Σκηνικά / Κοστούμια: Καλλιόπη Γιαμούζη
Μουσική επιμέλεια: Κοσμάς Χατζηιωαννίδης
Παίζουν: Κώστας Μυστακίδης, Τίνα Ιωαννίδου, Καλλιόπη Γιαμούζη, Κώστας Σταυριανίδης, Αλέξανδρος Δαλαμήτρας, Βαρβάρα Δαβιτίδου, Σίσσυ Μακρίδου, Γιάννης Γαλάνης, Τάσος Αετόπουλος, Δημήτρης Πουρσανίδης, Ειρήνη Παπαδοπούλου
Τιμή εισιτηρίου: κανονικό 8€ / Φοιτητικό – μαθητικό – ανέργων: 5€
Διάρκεια: 90΄

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget