PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2020 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2020 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥΠαρασκευή 28-02-2020
Λιτόχωρο 21:00μμ: Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών από την είσοδο του Λιτοχώρου έως την Πλατεία του Αγ. Νικολάου.
Eκκίνηση: Είσοδος Λιτοχώρου
Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία
Πλαταμώνας 21:30μμ: Αποκριάτικο πάρτυ στο Royal Palace με το μουσικό σχήμα των αδερφών Καψάλη και Μαρία Μπέλου. Διοργάνωση Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα.
Σάββατο 29-02-2020
Λιτόχωρο 15:00μμ: Παρέλαση από ομάδες σχολείων και συλλόγων από την είσοδο του Λιτοχώρου έως την Πλατεία του Αγ. Νικολάου.
Εκκίνηση: Γήπεδα Τέννις
Τερματισμός: Δημοτικό Πάρκο
Βροντού 18:00μμ: Παιδικό πάρτι στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου με ανιματέρ και κλόουν.
Κυριακή 01-03-2020
Πλαταμώνας 18:00μμ: Παρέλαση καρναβαλιστών στην Κ. Καραμανλή με τη συμμετοχή του Συλλόγου «ΟΡΦΕΑΣ» της Λεπτοκαρυάς και ομάδες μαθητών του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Πλαταμώνα με τη Μουσική Dj Άλκης. Διοργάνωση Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα.
Πλαταμώνας 19:00μμ: «Κάψιμο τσαγκάλας» στην παραλία κάτω από την πλατεία της εκκλησίας με τους ήχους των χάλκινων μουσικών οργάνων της Κοζάνης. Διοργάνωση: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα.
Νέος Παντελεήμων 19:00μμ: «Άναμμα τσαγκάλας» με τη συνοδεία παραδοσιακών χορευτικών στη πλατεία του χωριού.
Σκοτίνα 18:30μμ: Αποκριές στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με το έθιμο "Κάψιμο Τσαγγάλας". Διοργάνωση: Πνευματική Κίνηση Σκοτίνας.
Λεπτοκαρυά 7:00μμ: στην κεντρική πλατεία του χωριού κάψιμο των φανών με παράλληλες εκδηλώσεις (σκετς, χορευτικά) και τα χάλκινα της Γουμένισσας. Θα προσφέρονται δωρεάν κρασί και ψητά. Διοργάνωση Πολιτιστικός Λαογραφικός σύλλογος «ΟΡΦΕΑΣ».
Λιτόχωρο 20:00μμ: Πατροπαράδοτο κάψιμο κέδρων στα "μπαϊρια" του Λιτοχώρου με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και προσφορά ειδών (σουβλάκια-λουκάνικα-κρασί)
Δίον 21:30μμ: Κάψιμο των κέδρων στο χώρο του Αλεξικέραυνου (100 μ. από την είσοδο του Αρχ. Πάρκου).
Καθαρά Δευτέρα 02 Μαρτίου
Λεπτοκαρυά 10:00: κούλουμα στην κεντρική πλατεία του χωριού με παραδοσιακά εδέσματα και χορούς. Διοργάνωση Πολιτιστικός Λαογραφικός σύλλογος «ΟΡΦΕΑΣ».
Βροντού 10:00: κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους με προσφορά φασολάδας, λαγάνας και παραδοσιακών εδεσμάτων από τον Ορειβατικό σύλλογο Βροντούς.
Νέος Παντελεήμων 11:00πμ: Κούλουμα με προσφορά παραδοσιακών πρϊόντων και ανιματέρ για τα παιδιά στην πλατεία του χωριού
Ν. Πόρροι 11:00πμ: κούλουμα στην Πλατεία του Χωριού με παραδοσιακά εδέσματα. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος.
Σκοτίνα 11:00π.μ: Κούλουμα με παραδοσιακά εδέσματα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με παρέλαση καρνιβαλιστών και παιδικές δραστηριότητες. Διοργάνωση: Πνευματική Κίνηση Σκοτίνας.
Λιτόχωρο 10:30πμ: Εορτασμός Καθαράς Δευτέρας στο Δημοτικό Πάρκο. Διανομή νηστίσιμων (φασολάδα-χαλβάς-ελιές-λαγάνα). Χορευτικά του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου
Πλαταμώνας 11:00π.μ: Κούλουμα με νηστίσιμα εδέσματα και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα στην πλατεία της εκκλησίας. Διοργάνωση: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα.
Καρίτσα 11:00π.μ: Κούλουμα στο χοροστάσι του Αγίου Βασιλείου με παραδοσιακά εδέσματα, παραδοσιακή ορχήστρα και παραδοσιακούς χορούς. Σε περίπτωση βροχής τα εδέσματα θα διανεμηθούν στην αίθουσα της εκκλησίας στην πλατεία του χωριού. Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα Καρίτσας.
Κονταριώτισσα 11:00π.μ: Κούλουμα με παραδοσιακά εδέσματα στο χώρο της Αερολέσχης Πιερίας (δίπλα στο νέο Λύκειο Κονταριώτισσας). Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας "Πίερες".
Δίον 17:30μμ: Απογείωση του αερόστατου στην κεντρική πλατεία του Δίου από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο του Δίου "Ο Ολύμπιος Ζευς".
Λεπτοκαρυά 16:00μμ: Παρέλαση των καρναβαλιστών. Διοργάνωση Πολιτιστικός Λαογραφικός σύλλογος «ΟΡΦΕΑΣ».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget