PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Χαρδαλιάς - Διπλάσια πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων το Μ. Σάββατο και το Πάσχα

Χαρδαλιάς - Διπλάσια πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων το Μ. Σάββατο και το ΠάσχαΠιο αυστηρά θα είναι τα πρόστιμα από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα για τις άσκοπες μετακινήσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.


Όπως ανακοίνωσε, από τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και τα μεσάνυκτα της Δευτέρας του Πάσχα, τα πρόστιμα διπλασιάζονται στα 300 ευρώ, ενώ θα αφαιρούνται αυτόματα οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων για άσκοπη μετακίνηση. Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη με κωδικό β4 "θα ελέγχεται σαρωτικά ενδελεχώς και επιμελώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα", ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Και συμπλήρωσε:

"Καταχρηστική και παραπειστική χρήση της περίπτωσης β 4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στο συνοδηγό. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να τηρεί τα μέτρα, να υφίσταται τις συνέπειες κάποιων λίγων δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, θεωρώντας ότι οι περιορισμοί ισχύουν για τους άλλους αλλά αυτοί εξαιρούνται για να υπονομεύουν τη συλλογική προσπάθεια και να θέτουν σε κίνδυνο στην πόλη ειδικά τους ηλικιωμένους".

Μέριμνα για τους ασθενείς ακτινοθεραπειών

Όπως είπε ο υφυπουργός, ειδική μέριμνα θα υπάρξει και για τους ασθενείς που έρχονται στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες, αφού η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προνοήσει για δωμάτια που οι ασθενείς μπορούν να μισθώσουν. Η συνεννόηση θα πραγματοποιείται με τους προϊσταμένους των τμημάτων ακτινοθεραπείας στον τηλεφωνικό αριθμό 2103248098, ενώ το προσωπικό των νοσοκομείων: Αττικό, Μεταξάς, Άγιος Σάββας, Άγιοι Ανάργυροι, Αλεξάνδρα και Αρεταίειο θα ενημερωθούν σχετικά με την εκκίνηση της πρωτοβουλίας την Τρίτη 29 Απριλίου στις 8 το πρωί.

Ως προς την κινητικότητα που καταγράφηκε σήμερα στα λογιστικά γραφεία για την αποφυγή συγχρωτισμού, επεσήμανε πως «η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα οι ηλικιωμένοι δεν χρειάζεται να μετακινούνται» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ η καταληκτική ημερομηνία λήξης της υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget