PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Καρχαρία 150 κιλών έπιασε ψαράς της Κατερίνης

Καρχαρία 150 κιλών έπιασε ψαράς της Κατερίνης

Έναν καρχαρία 150 κιλών έπιασε ψαράς της πόλης, ανοικτά της Θάσου και βρίσκεται στο ιχθυοπωλείο της Ελένης Φραγκουλίδου στην οδό Εθνικής Αντίστασης.

Ο καρχαρίας τεμαχίστηκε και πωλείται .

Τα ψάρια αυτά ζουν συνήθως σε μεγάλα βάθη και ανοιχτές θάλασσες με αποτέλεσμα να είναι πολύ σπάνιες έως ανύπαρκτες οι αναφορές παρατήρησής τους, λένε οι υδροβιολόγοι.

ΟΙ ΦΕΤΕΙΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Ο πρώτος καρχαρίας της χρονιάς έκανε την εμφάνισή του στον Παγασητικό Κόλπο. Ήταν ένα καρχαριοειδές «Αλεπού», μήκους 4 μέτρων και βάρους περίπου 100 κιλών, το οποίο αλιεύτηκε στα ανοιχτά του Παγασητικού. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εξαιρετικά σπάνιο ένα τέτοιου είδους ψάρι να μπαίνει σε κλειστό Κόλπο, καθώς συναντάται μόνο σε ανοικτές θάλασσες.

Μαγνησία, Μάρτιος

Η πιο εντυπωσιακή, φετινή εμφάνιση έγινε στις 23 Μαρτίου, στο Αχίλλειο Μαγνησίας. Ενας καρχαρίας προσκυνητής, γνωστός και ως σαπουνάς ή παπάς, μπλέχτηκε στα δίχτυα του ψαρά Λεωνίδα Καριμαλή, στη θαλάσσια περιοχή Κροτερό που βρίσκεται 1,5 ναυτικό μίλι από το Αχίλλειο.

Καβάλα, Μάιος

Ενας άλλος καρχαρίας προσκυνητής, βάρους 330 κιλών, αλιεύτηκε στις 7 Μαΐου από μηχανότρατα ανοιχτά της Καβάλας και μεταφέρθηκε στην κεντρική ιχθυόσκαλα της πόλης.

Σύμφωνα με τον τεχνολόγο-γεωπόνο Αρη Χρηστίδη, «το ψάρι αυτό είναι προστατευόμενο, αλλά δεν είναι είδος στόχου· δηλαδή, δεν είναι είδος που το κυνηγά ο ψαράς. Πιάνεται τυχαία. Πολλές φορές οι ψαράδες τα απελευθερώνουν, μιας και δεν έχουν τιμή, είναι μπελάς να το χειριστεί και να το μεταφέρει κάποιος… και υπάρχουν και πολλοί που καταλαβαίνουν ότι όχι μόνο δεν αξίζει τον κόπο… αλλά είναι και απειλούμενο και πρέπει να ζήσει μιας και έχουν λιγοστέψει.

Στην ίδια περιοχή αλιεύτηκε και ο καρχαρίας που έφερε στην πόλη το ιχθυοπωλείο Φραγκουλίδη. Είναι ροζ και είναι τρομακτικός.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα http://olympiobima.gr/karharia-150-kilon-epiase-psaras-tis-katerinis?fbclid=IwAR2iEeqqgdudW9TcNbl3rRoPqryBdJ7o-0jY6LKDY5a9QpqhoF2CgO6ogbc

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget