PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Η NASA καταγράφει έντονες βροχοπτώσεις το προηγούμενο διάστημα στην Άπω Ανατολή, από τους τυφώνες Bavi, Maysak και Haishen

Η NASA καταγράφει έντονες βροχοπτώσεις το προηγούμενο διάστημα στην Άπω Ανατολή, από τους τυφώνες Bavi, Maysak και Haishen

Από τις 22 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2020, με βάση τον αλγόριθμος IMERG (Integrated Multi-satellitE Retrievals) της NASA για την παγκόσμια αποστολή καταγραφής υετού GPM( Global Precipitation Measurement), υπολογίσθηκε ο υετός από τους τρεις τυφώνες καθώς αυτοί περνούσαν από τον Ειρηνικό Ωκεανό, την Ιαπωνία και την Κορέα.
Σύμφωνα με τα αρχεία της NOAA που χρονολογούνται από το 1945, ήταν η πρώτη φορά, όπου η κορεατική χερσόνησος επλήγη από τρεις καταστροφικούς τυφώνες σε ένα χρόνο- πόσο μάλλον σε δύο εβδομάδες.
Καθένας από τους τρεις τυφώνες - Bavi, Maysak και Haishen – έφτασε σε κατάσταση «μείζονος τυφώνα», που αντιστοιχεί σε τυφώνα Κατηγορίας 3 ή παραπάνω στην κλίμακα έντασης τυφώνα Saffir-Simpson (εμφανίζεται εδώ ως κόκκινο) κατά μήκος των βόρειων διαδρομών τους προς την Κορεατική Χερσόνησο.
Στα παρακάτω στιγμιότυπα, τα κέντρα χαμηλής πίεσης των τυφώνων σηματοδοτούνται με γραμμές των οποίων το χρώμα αλλάζει με βάση την έντασή του τυφώνα. Τόσο ο Maysak όσο και ο Haishen έφτασαν στην Κατηγορία 4, με τον Haishen στην αιχμή του, να απέχει μόνο λίγο από την κατηγορία 5. Παρόλο που κάθε καταιγίδα εξασθενούσε πριν φτάσει στην ξηρά , οι αθροιστικές επιπτώσεις των ανέμων και των βροχοπτώσεων αναφέρθηκαν ότι οδήγησαν σε εκκενώσεις και διακοπές ρεύματος που επηρέασαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη νότια Ιαπωνία και την Κορέα.
Το παρακάτω βίντεο δείχνει τους ρυθμούς βροχόπτωσης από το μοντέλο IMERG με μπλε και κίτρινη σκίαση, μαζί με δεδομένα απεικόνισης νεφών από υπέρυθρες μετρήσεις των γεωστατικών δορυφόρων της NOAA, που εμφανίζονται εδώ με γκρι / λευκό χρώμα. Καθεμία από τις τρεις καταιγίδες παρήγαγε έντονα ποσοστά βροχόπτωσης καθ’ όλες τις πορείες τους, όπως φαίνονται παρακάτω με κίτρινη σκίαση (μεγαλύτερη από 25 mm / ώρα ή 1 ίντσα / ώρα). Καθώς οι καταιγίδες προχώρούσαν, άφησαν ίχνη συσσώρευσης βροχοπτώσεων, τα οποία φαίνονται με την πράσινη σκίαση.
Παρακάτω εμφανίζονται μόνο τιμές άνω των 4 ιντσών (101.6mm) . Οι υψηλότερες τιμές βροχοπτώσεων σημειώθηκαν στα νησιά Ryukyu στη νότια Ιαπωνία, ενώ στην Οκινάουα εκτιμάται ότι το ύψος της βροχή έφτασε πάνω από 60 εκατοστά (24 ίντσες) κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των 17 ημερών.
Το βροχόμετρο σε μετεωρολογικό σταθμό της Οκινάουα επιβεβαίωσε συνολικέ τιμές βροχόπτωσης παραπάνω των 24 ιντσών (609mm) για την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Κλιματικών Δεδομένων της NOAA.
Μέρη της Κορέας και της Ιαπωνίας είχαν επίσης υψηλές συσσωρευμένες τιμές βροχόπτωσης ως αποτέλεσμα των τριών τυφώνων: στο νησί Jeju, στα νότια της Κορεατικής χερσονήσου, από το IMERG εκτιμούνται ύψη βροχοπτώσεων έχει μεταξύ 25 και 40 εκατοστών (10 και 16 ίντσες).
Στην περιοχή γύρω από το Busan, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας και σε έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς κόμβους ναυσιπλοΐας, με τους χερσαίους μετεωρολογικούς σταθμούς στο Maysak και στο Haishen μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά, καταγράφηκαν τιμές μεταξύ 15 και 20 εκατοστών (6 και 8 ιντσών).
Πηγή: Global Precipitation Measurement Mission της NASA και JAXA
Για τον αλγόριθμο IMERG

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget