PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Χριστούγεννα χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό

 

Χριστούγεννα χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό

Ο περιορισμός της κινητικότητας, εξάλλου, αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία για να κοπεί το κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα

Μπλόκο τις μετακινήσεις από νομό σε νομό κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων αναμένεται να βάλει η κυβέρνησης.

Στην απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό και κατά τη διάρκεια των εορτών αναμένεται να αναφερθεί  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το μεσημέρι όπου και θα παρουσιάσει τα σχέδια της κυβέρνησης για το κλιμακωτό άνοιγμα της αγοράς, τις επόμενες ημέρες.

Ο περιορισμός της κινητικότητας, εξάλλου, αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία για να κοπεί το κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα με τα κρούσματα να μένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε lockdown από τις 7 Νοεμβρίου.

Μιλώντας, στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η διατήρηση μέτρων όπως τα κλειστά σχολεία και η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό έτσι ώστε να είμαστε ασφαλείς μέχρι να αρχίσουν οι εμβολιασμοί και στην Ελλάδα. Αν υπάρξει κάμψη τις επόμενες ημέρες σε εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι προφανώς και πρέπει να γίνει συζήτηση για κλιμακωτό άνοιγμα των καταστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε προϊδεάσει για Χριστούγεννα χωρίς μετακινήσεις τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης. Περάσαμε δύσκολα όλους αυτούς τους μήνες και το Πάσχα πάλι το γιορτάσαμε μόνο με τις οικογένειές μας και νομίζω το ίδιο θα συμβεί και με τα Χριστούγεννα» είπε απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών, με εξαίρεση αποκλειστικά και μόνο για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, επανένωση οικογενειών, επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας.

-Η μετακίνηση εκτός νομού για εργασία πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.

-Η μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.

-Η μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας γίνεται άπαξ και πιστοποιείται με βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget