PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Ιστορικός χιονιάς στην Μαδρίτη! Πάνω από 50 πόντους χιόνι!!

Ιστορικός χιονιάς στην Μαδρίτη! Πάνω από 50 πόντους χιόνι!!

Μια ιστορικοτατη για τα υψη χιονιου που επεσαν κακοκαιρια ηταν αυτη, την χθεσινη και σημερινη μερα, για την Μαδριτη της Ισπανιας. 40 εως και 60 ποντοι χιονιου επεσαν και σε κεντρικα μερη μαλιστα της πολης και δημιουργησαν μια ανευ προηγουμενου ατμοσφαιρα για τους ασυνηθιστους κατοικους εκει σε τετοιες ποσοτητες χιονιου.
Τα υψη χιονιου που επεσαν ηταν ιστορικα και πρεπει να ανατρεξουμε στον μακρινο Φλεβαρη του 1983 ή στο Μαρτη του 1971 για να βρουμε παρομοιας εντασης χιονοπτωσεις με τετοια μεγαλα υψη χιονοπτωσης. Μαλιστα τα υψη χιονοπτωσης ειναι τετοια πλεον που μαλλον θα πρεπει να ανατρεξουμε ακομα πιο πισω για να βρουμε παρομοια.
Η Μαδριτη παρολο του οτι βρισκεται σε 660 μέτρα υψομετρο δεν ειναι καθολου ευκολη στα χιονια λογω της υπαρξης του Ατλαντικου διπλα της και της παρουσιας συνηθως του Αζορικου αντικυκλωνα και του ριτζ του, και για να χιονιστει θελει αυλωνες να εισχωρουνε βαθια νοτια στην νοτιοδυτικη Ευρωπη απο την βορειαανατολικη, πλαγια δηλαδη, πραγμα που κλιματολογικα δεν ειναι καθολου συχνο.
Οποτε οι χιονοπτωσεις που κανει ειναι ελαχιστες για το υψομετρο της, περιπου μολις 3 ημερες ανα χειμωνα, με χιονοστρωσεις 2-3 ποντων το μεγιστο. Για αυτο και αυτοι οι 40-60 ποντοι που εκανε εδω ηταν ιστορικοτατος χιονιας.
Ολα ξεκινησαν οταν ενας αυλωνας εισχωρησε στα βαθη της νοτιοδυτικης Ευρωπης και συνδιαστηκε με ενα βαρομετρικο χαμηλο που ηρθε απο τον Ατλαντικο και κινηθηκε βορειοανατολικα, ενω ταυτοχρονα το ψηλο ριτζ μεσα στον Ατλαντικο με τον αντικυκλωνα του καθως και η προεκταση του Σιβηρικου προς την Σκανδιναβια, βοηθησαν τις κρυες ψυχρες μαζες να κατεβουν νοτια ως την Ισπανια. Ετσι ο συνδιασμος του χαμηλου με τον αυλωνα υπηρξε ιδανικος, παρουσια και της ψυχρης μεταφορας λογω του αντικυκλωνα, και εφερε αυτες τις χιονοπτωσεις στην Μαδριτη και οχι μόνο.
Το ιδιο χαμηλο στα πιο νοτια της Ισπανιας οπου οι θερμοκρασιες ηταν υψηλοτερες, εδωσε καταρρακτωδεις βροχες και καταιγιδες ακομα και 250 χιλιοστων σε 1 μερα οπως στην Μαλαγα πχ.
Ακολουθουν βιντεο και εικονες απο τις χιονοπτωσεις χθες και σημερα στην Μαδριτη.





Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget