PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Έρχεται χιονιάς - Τι βλέπουν οι μετεωρολόγοι Πού θα χιονίσει

Έρχεται χιονιάς - Τι βλέπουν οι μετεωρολόγοι Πού θα χιονίσει

Χιόνια, τσουχτερό κρύο και θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες από την παράδοξη καλοκαιρία που είδαμε τις προηγούμενες μέρες, έρχονται μέσα στα επόμενα 24ωρα. Η ζέστη αρχίζει να υποχωρεί από αύριο, Τρίτη 12 Ιανουαρίου, και σταδιακά μέσα στην εβδομάδα ο ήλιος θα αρχίσει να κρύβεται από τα σύννεφα.
Ας δούμε αναλυτικά τι λένε οι μετεωρολόγοι για την εξέλιξη του καιρού.

Σάκης Αρναούτογλου

Από τα τέλη της εβδομάδας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
«Στην περιφέρεια της ψυχρής μάζας (δείτε την εικόνα) που θα επηρεάσει ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη με τα νότια κράσπεδά της οποίας να επηρεάζουν και τη χώρα μας, βαρομετρικά χαμηλά θα είναι κατά πάσα πιθανότητα σε θέση και κυρίως προς τα τέλη της εβδομάδας να δώσουν και χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας» έγραψε ο κ. Αρναούτογλου στη σελίδα του στο Facebook.
Ο γνωστός μετεωρολόγος κατεβάζει τους τόνους και επισημαίνει ότι «δεν θα πάμε από τους 28 βαθμούς στον ολικό παγετό».
«Σε καμία περίπτωση οι τελευταίες ισχυρές χιονοπτώσεις σε τμήματα της Ισπανίας δεν συνδέονται με τις χιονοπτώσεις που αναμένονται στη χώρα μας κυρίως προς τα τέλη της εβδομάδας! Αλλιώς αυτές θα έπρεπε να περάσουν και μέσω….Ιταλίας κάτι που εδώ και καιρό δεν φαίνεται από τα προγνωστικά μοντέλα. Από εμένα και από την ΕΡΤ3 αυτά τα πράγματα δεν ειπώθηκαν ποτέ!» τόνισε.

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Επιμένει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για ραγδαία αλλαγή στον καιρό και χιόνια και στην Αττική.
Όπως εκτιμά:
«Ραγδαία μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες με την βαρυχειμωνιά που επηρεάζει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να χτυπάει και την πόρτα της χώρας μας. Όπως είχαμε ενημερώσει εδώ και πολλές ημέρες ήταν θέμα χρόνου οι πολικές αέριες μάζες να φτάσουν και στη χώρα μας όπου είχαμε οριοθετήσει αυτή την αλλαγή στο διάστημα 14 με 17 Ιανουαρίου και το οποίο πλέον κλειδώνει και από τα τελευταία τρεξίματα των περισσότερων μετεωρολογικών μοντέλων.»
Και συνεχίζει: «Είναι πολύ πιθανό να δούμε τον υδράργυρο στα βόρεια τμήματα να κατρακυλά ακόμη και κάτω από τους -8 με -10 βαθμούς Κελσίου με συνθήκες ολικού παγετού κατά τόπους που σημαίνει ότι ορισμένες περιοχές θα μπουν στην κατάψυξη με τον υδράργυρο να μην ανεβαίνει πάνω από το μηδέν όλο το 24ωρο».

Γιάννης Καλλιάνος

Από την Πέμπτη θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. Θα σημειωθούν βροχές, χιόνια και ισχυροί άνεμοι και τη συγκεκριμένη μέρα μάλιστα θα σημειωθεί πτώση 16-17 βαθμών Κελσίου. Ο ίδιος εκτιμά ότι θα πέσουν χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.


Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget