PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Τέλος για 2 απαγορεύσεις – Τι ανοίγει και πότε

Οι ειδικοί έριξαν τους τόνους αναβάλλοντας την έκτακτη συνεδρίαση

Ανατροπή στην «αισιοδοξία» της χθεσινής ημέρας, καθώς οι πληροφορίες από την Αθήνα ήθελαν τους ειδικούς να είναι έτοιμοι να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για τον οδικό χάρτη εξόδου από το lockdown. Ωστόσο, παρά την φημολογία όλης της χθεσινής ημέρας, τελικά οι ειδικοί αποφάσισαν να αναβάλουν την έκτακτη συνεδρίαση που θα γίνονταν σήμερα, για την Παρασκευή, ουσιαστικά ρίχνοντας τους τόνους όσον αφορά την αλλαγή και την χαλάρωση των μέτρων στην πορεία για την άρση του lockdown.

Αυτό που είναι δεδομένο είναι πως κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι αναγνωρίζουν τις ανάγκες των πολιτών μετά από ένα χρόνο με συνεχή μέτρα κατά της πανδημίας, καθώς στην εξίσωση της συνεδρίασης έχει μπει για τα καλά τόσο 1) η κόπωση των πολιτών από τα συνεχόμενα μέτρα περιορισμών και 2) η πίεση στην οικονομία από την κλειστή αγορά.
Η επιτροπή ουσιαστικά προχώρησε στην αναβολή της συνεδρίασης, ώστε να υπάρξουν τα δεδομένα και των επόμενων δύο ημερών, προτού συνεδριάσει όπως κάθε Πέμπτη (υποεπιτροπή) και Παρασκευή (επιτροπή) ώστε να λάβει τις αποφάσεις της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στο τραπέζι των ειδικών θα βρεθεί η άρση για δύο απαγορεύσεις που θεωρούνται ως επιβαρυντικές ψυχολογικά δίχως ουσιαστικό αποτύπωμα στην αναχαίτιση της πανδημίας. Αυτές είναι οι εξής:
1)Άρση της απαγόρευση μετακίνησης με ΙΧ αυτοκίνητο με SMS στον κωδικό «6» για σωματική άσκηση.
2) Άρση της απαγόρευσης μετακίνησης από τις 19.00 τα Σαββατοκύριακα και μετακίνησή της στις 21.00.
Παράλληλα, οι ημερομηνίες που είναι στο τραπέζι για την αγορά είναι οι εξής:
  • Άνοιγμα για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής στις 22 Μαρτίου
  • Άνοιγμα για καταστήματα λιανικού εμπορίου στις 22 ή τις 29 Μαρτίου
  •                                                                                                                  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget