PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Τέλος εποχής στα σούπερ μάρκετ - Ψώνια χωρίς ουρές, ταμίες και… χρήματα

Τέλος εποχής στα σούπερ μάρκετ - Ψώνια χωρίς ουρές, ταμίες και… χρήματα

Η Amazon άνοιξε σούπερ μάρκετ χωρίς ταμειακές μηχανές και ταμίες και στο Λονδίνο μετά τις ΗΠΑ

Οι ταμειακές μηχανές, οι ταμίες, τα καρότσια σύντομα θα αποτελούν παρελθόν για πολλά σούπερ μάρκετ και στην Ευρώπη. Σε μια κίνηση που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αγοράζει ο καταναλωτής είδη παντοπωλείου, η Amazon άνοιξε σούπερ μάρκετ χωρίς ταμειακές μηχανές και ταμίες και στο Λονδίνο μετά τις ΗΠΑ!

Μεγάλες ουρές είχαν δημιουργηθεί έξω από το κατάστημα «Amazon Go» στο Σιάτλ πριν ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό, πριν ακριβώς ένα χρόνο, τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου 2020. Αυτή την εβδομάδα, η Amazon εγκαινίασε το πρώτο της κατάστημα «just walk out shopping» στο Ealing Broadway στο δυτικό Λονδίνο, όπου και εκεί παρατηρήθηκαν ουρές. Το κατάστημα, είναι το «πρώτο παντοπωλείο που προσφέρει απλά μια βόλτα στο Ηνωμένο Βασίλειο» και το πρώτο τέτοιου είδους παντοπωλείο που λειτουργεί εκτός ΗΠΑ, όπως λέει η εταιρεία.

«Ήταν πραγματικά περίεργο. Ένιωθα σαν να ήμουν κλέφτης, αφού απλά πήρα τα πράγματα και τα έβαλα κατευθείαν στην τσάντα μου», δήλωσε η 71χρονη κάτοικος του Ealing, Φιλίπα Ντόλφιν. «Προφανώς υπάρχουν κάμερες που με παρακολουθούσαν. Απλά ψώνισα και βγήκα έξω! Δεν μου φαινόταν σωστό, αλλά με διαβεβαίωσαν ότι όλα ήταν εντάξει!», πρόσθεσε. Η «Amazon» ενημέρωσε ότι το κατάστημα του Λονδίνου, που είναι παρόμοιο με 20 παρόμοια καταστήματα «Amazon Go» στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνολογίας «deep learning» που επιτρέπουν στις μηχανές να ενημερώνονται με κάμερες και αισθητήρες για το τι έχουν επιλέξει οι πελάτες.


Πώς λειτουργεί το σύστημα

Το κατάστημα χρησιμοποιεί εκατοντάδες κάμερες οροφής και ηλεκτρονικούς αισθητήρες για να παρακολουθεί κάθε πελάτη και να εντοπίζει τα αντικείμενα που επιλέγει. Οι αγορές χρεώνονται στις πιστωτικές κάρτες των πελατών όταν φεύγουν από το κατάστημα. Κατά την είσοδό τους στο κατάστημα, οι αγοραστές περνούν μέσα από μπάρες παρόμοιες με εκείνες του μετρό της Αθήνας, σκανάροντας τα smartphone τους, που έχουν προηγουμένως φορτωμένη με την εφαρμογή «Amazon Go» και στη συνέχεια, είναι ελεύθεροι να βάλουν οποιοδήποτε προϊόν στις τσάντες τους.

Δεν χρησιμεύουν πια τα καρότσια ή τα καλάθια. Κι αν δεν χρειαστεί να επιδείξει ο καταναλωτής ταυτότητα για την αγορά αλκοόλ, δεν υπάρχει επίσης ανάγκη ανθρώπινης αλληλεπίδρασης.

Με τη βοήθεια αισθητήρων στα ράφια, τα αντικείμενα προστίθενται στον λογαριασμό «Amazon Go» των πελατών καθώς τα παίρνουν, ενώ μπορούν να διαγράψουν όσα επιστρέψουν με το που θα τα ακουμπήσουν πίσω στα ράφια, τέλος εκδίδεται ηλεκτρονική απόδειξη καθώς εξέρχονται του καταστήματος.

Το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα άνοιξε πιλοτικά για τους υπαλλήλους του διαδικτυακού γίγαντα λιανικού εμπορίου τον Δεκέμβριο του 2016 και αναμενόταν να ανοίξει και για το κοινό σύντομα. Ωστόσο, υπήρχαν ορισμένα προβλήματα με τον σωστό εντοπισμό των αγοραστών και τις μετακινήσεις αντικειμένων από παιδιά σε λάθος μέρη στα ράφια, σύμφωνα με έναν υπεύθυνο της «Amazon».

Η Gianna Puerini, επικεφαλής του καταστήματος «Amazon Go», δήλωσε ότι το κατάστημα λειτούργησε άριστα κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής φάσης. Οι αγορές «Grab-and-go», όπως αποκαλούνται, αποτελούν το «μέλλον του λιανικού εμπορίου». Ο διαδικτυακός γίγαντας λιανικής διαθέτει τώρα περίπου 25 καταστήματα «Amazon Go» στο Σιάτλ, το Σικάγο, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.

Στο Λονδίνο οι καταναλωτές δηλώνουν ενθουσιασμένοι για το σούπερ μάρκετ.

                                                         

                                                                                                       Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΈΘΝΟΣ 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget