PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗΣ

ΤΙΜΩΝΤΑΣ
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗΣ

Ποιες χώρες ανταποκρίθηκαν θερμά στην ιδέα, ποιες αρνήθηκαν διακριτικά και αυτές που «έδειξαν πόρτα» υιοθετώντας, μάλιστα, μία ωμή και προκλητική γλώσσα που απείχε από τη διπλωματική.
1. Η Πολωνία δέχτηκε να φωταγωγηθεί εμβληματικό κτήριο της Βαρσοβίας.

2. Ο Καναδάς ανήκει στις χώρες που ανταποκρίθηκαν, σπεύδοντας να τιμήσει την Ελλάδα και την ελληνική κοινότητα που ζεί εκεί.

3. Η Αυστραλία επίσης ανήκει στους ένθερμους υποστηρικτές της Ελλάδας.

4. Στις ΗΠΑ επίσης λαμβάνει χώρα μία καμπάνια. Το Σαν Φρανσίσκο και η Βοστώνη είναι από τις πόλεις που συμμετέχουν.

5. Στο Βέλγιο, το φημισμένο αγαλματάκι των Βρυξελλών Manneken Pis, θα «ντυθεί» Εύζωνας.

6. Η Ιρλανδία επίσης θα ανταποκριθεί στο ελληνικό αίτημα.

7. Η Ρουμανία, θα φωταγωγήσει το κτήριο του Πανεπιστημίου με την ελληνική σημαία.

8. Η Λετονία επίσης θα φωταγωγήσει κτήριο.

9. Στη Φινλανδία, πραγματοποιήθηκε φωταγώγηση του ιστορικού κτηρίου, που είναι η έδρα του πρωθυπουργού και το οποίο βρίσκεται στην κεντρικότερη πλατεία του Ελσίνκι.

10. Η Ιταλία ανταποκρίθηκε και η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη έχει ήδη κάνει τις σχετικές συνεννοήσεις.

Η Δανία αρνήθηκε να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση που προτάθηκε και χαρακτήρισε, μάλιστα, την επέτειο των 200 ετών «πολιτικό γεγονός, με το οποίο δεν ασχολείται». Ο Έλληνας πρεσβευτής απευθύνθηκε στην Ένωση Βιομηχανιών, η οποία ήταν η μόνη που δέχθηκε να φωταγωγηθεί το κτήριό της, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.
Η Σουηδία αρνήθηκε με ένα ξερό όχι.
Η Ολλανδία με το ζόρι δέχθηκε να τοποθετηθεί σε κάποιον λόφο η ελληνική σημαία.
Η πλέον περίεργη απάντηση ήρθε από την Ισπανία. Η απάντηση της κυβέρνησης θύμιζε τον Σκρουτζ: «Αν θέλετε να φωταγωγηθεί κάτι, να πληρώσετε το ρεύμα»!
Η μιζέρια που επέδειξαν εταίροι και σύμμαχοι σ’ ένα τέτοιο ζήτημα μπορεί να μην επισκιάζει τη σημασία της επετείου, αλλά κάτι δείχνει, δεδομένου ότι τέτοιες τιμητικές πράξεις πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Γι’ αυτό και η ελληνική διπλωματία δεν πρέπει απλά να προσπεράσει τις απαντήσεις. Όπως επιβάλλεται στις διεθνείς σχέσεις, όσοι ουσιαστικά προσέβαλαν την Ελλάδα θα πρέπει να το βρουν μπροστά τους. Πώς; Σε ζητήματα που τους ενδιαφέρουν, η Αθήνα πρέπει να επιδείξει τουλάχιστον επιφυλακτικότητα, αν όχι άρνηση, προκειμένου να τους στείλει το μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι χωρίς κόστος. Δυνατότητες υπάρχουν άφθονες...
Οι Έλληνες πρεσβευτές σε κάθε γωνιά του κόσμου κινητοποιήθηκαν. Επικοινώνησαν με τις τοπικές αρχές, διαμηνύοντας την επιθυμία και ευγενή παράκληση της Αθήνας να προβληθεί η μεγίστης σημασίας για την Ελλάδα επέτειος. Το σκεπτικό πίσω από την εξωστρέφεια αυτή είναι ότι αυτή η επέτειος δεν αφορά μονάχα τους Έλληνες. Ο αγώνας αυτός σηματοδότησε την πρώτη απελευθερωτική κίνηση για εθνική ανεξαρτησία. «Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται. Η Ελλάδα είναι ο κόσμος που συστέλλεται», έγραψε ο Βίκτωρ Ουγκώ, εκφράζοντας το πηγαίο κίνημα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε για τη στήριξη της Ελληνικής Επανάστασης.
ΠΗΓΗ: protothema.gr 








Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget