PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Ανοίγουν στις 5/4 τα καταστήματα με 3 αυστηρούς όρους

ΕΠΙΣΗΜΟ - Χαρδαλιάς: Ανοίγουν στις 5/4 τα καταστήματα με 3 αυστηρούς όρους

Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά μετά την μαραθώνια συνεδρίαση των επιστημόνων
Επίσημες ανακοινώσεις έκαναν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, λίγη ώρα μετά τις αποφάσεις που έλαβαν οι ειδικοί για το lockdown μετά από μαραθώνια έκτακτη συνεδρίαση που οδήγησε και σε μεγάλη καθυστέρηση της ενημέρωσης (ξεκίνησε στις 19.40 ενώ ήταν προγραμματισμένη στις 18.00).
Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 3.616 νέα κρούσματα, ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων κλήθηκε να λάβει αποφάσεις με βάση δύο κριτήρια: 1) από τη μία τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και 2)
Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε ειδική αναφορά στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη στην πόλη και εξαγγέλοντας επίσκεψη Χαρδαλιά. Ο υπουργός έκανε έκκληση για «μεγάλη προσοχή» από τους πολίτες, παραμερίζοντας την κούραση μας και μετακινήσεις με μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικό. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως το Θριάσιο θα γίνει άμεσα νοσοκομείο για
covid, ενώ δημιουργούνται 51 νέες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς για να ανακοινώσει τις αλλαγές στο lockdown κατόπιν των αποφάσεων και της εισήγησης των ειδικών. Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανοίγουν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με αυστηρούς κανόνες λειτουργίας. Τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα θα μείνουν κλειστά.
Στόχος των νέων μέτρων είναι να αποφευχθεί η καταστρατήγηση των μέτρων, όπως είπε ο Ν. Χαρδαλιάς και όχι η «χαλάρωση», αλλά ο έλεγχος της πανδημίας, σε συνδυασμό με τα νέα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας, όπως τα εμβόλια, τα δωρεάν τεστ και ο καιρός.
Το άνοιγμα, λοιπόν, θα γίνει με τρεις βασικούς κανόνες:  
  1. Από Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο σε καταστήματα με ραντεβού που θα έχει ισχύ για 3 ώρες - Click away και click inside με χρονικό όριο τριών ωρών
  1. Ένας πελάτης ανά 25 τμ στα καταστήματα και μέγιστο όριο οι 20 πελάτες
  1. Κλειστά θα παραμείνουν πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, καθώς θεωρείται πως θα δημιουργήσουν συνθήκες συνωστισμού.
Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως καταργείται η απαγόρευση σε διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο για τα Σαββατοκύριακα, για άσκηση πολιτών εκτός του δήμου κατοικίας. Αν υπάρξει συνωστισμός θα αρθεί η κατάργηση που είναι πιλοτική. Όπως είπε χαρακτηριστικά «από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για Σαββατοκύριακα, ανοίγουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άσκηση εκτός δήμου, με τον κωδικό 6, έως 3 άτομα».
Δείτε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου των Κικίλια και Χαρδαλιά.
από την άλλη το γεγονός ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη κούραση του κόσμου και ότι τα μέτρα εκ των πραγμάτων δεν τηρούνται πλήρως, κάτι το οποίο συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.


Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget