PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Τέλος στον social... εφιάλτη Επανέρχεται η ζωή σε Facebook, Instagram και WhatsApp

Παγκόσμιο τεχνολογικό… κραχ - Επανέρχονται σταδιακά Facebook, Instagram και WhatsApp

Οι μικρότερες ηλικίες που δεν θυμούνται ζωή χωρίς social media έχασαν… τη γη κάτω από τα πόδια τους. Σαν να κόπηκε το ρεύμα ή το νερό και να μην ξέρουν πότε θα επιστρέψει η παροχή.

Σαν το τέλος ενός εφιάλτη έμοιαζε η επαναφορά λειτουργίας των τριών μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram και Whatsapp, μετά την παγκόσμια πολύωρη διακοπή της.

Σε όλο τον κόσμο

Από περίπου τις 18:30 ώρα Ελλάδας χθες Δευτέρα παρουσιάστηκε το πρόβλημα σε όλο τον κόσμο, με τα Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger να έχουν καταρρεύσει και τους χρήστες να βρίσκονται στα πρόθυρα κρίσης… πανικού.

Ειδικά, οι μικρότερες ηλικίες που δεν θυμούνται ζωή χωρίς social media έχασαν… τη γη κάτω από τα πόδια τους. Σαν να κόπηκε το ρεύμα ή το νερό και να μην ξέρουν πότε θα επιστρέψει η παροχή.

Αρκετά προβλήματα

Η λειτουργία των τριών μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να επανήλθε σήμερα Τρίτη, περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ωστόσο, η επαναφορά της συνοδεύεται από αρκετά προβλήματα, τα οποία οι υπεύθυνοι καταβάλουν αγώνα δρόμου για να τα λύσουν.

Εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο στράφηκαν στο Twitter για να δουν τι συμβαίνει με τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και για να σχολιάσουν τις εξελίξεις.

Πρόκειται για συμβάν χωρίς προηγούμενο για τον γιγαντιαίο όμιλο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που ήδη αντιμετωπίζει κατακραυγή έπειτα από αποκαλύψεις για τις πρακτικές του.

Κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο Downdetector, που παρακολουθεί συστηματικά τα τεχνικά προβλήματα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και περιέγραψε το χθεσινό μπλακάουτ ως «το μεγαλύτερο που έχει παρατηρηθεί ποτέ», η ομαλή λειτουργία των ιστότοπων αυτών είχε σχεδόν αποκατασταθεί περί τη 01:00 (ώρα Ελλάδας).

Αδυναμία πρόσβασης

Η ρεπόρτερ τεχνολογίας των ΝYTimes Σίρα Φρένκελ, η οποία επικοινώνησε με εργαζόμενο της Facebook μετά το μπλακ άουτ της εταιρείας, αποκάλυψε ότι η καθυστέρηση στην επαναφορά του Facebook οφειλόταν στο γεγονός ότι οι κάρτες εισόδου των εργαζομένων είχαν μπλοκάρει και δεν μπορούσαν να μπουν στις εγκαταστάσεις για να διορθώσουν το πρόβλημα.

Συγγνώμη

Δια στόματος του επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, Mike Schroepfer, το Facebook ζήτησε «ειλικρινή συγγνώμη σε όσους επηρεάζονται από τις διακοπές των υπηρεσιών που υποστηρίζονται από το Facebook».

«Αντιμετωπίζουμε προβλήματα δικτύωσης και οι ομάδες εργάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα για τον εντοπισμό σφαλμάτων και την αποκατάστασή τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα» πρόσθεσε.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget