PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Βόμβα - Μέτρα στη νυχτερινή διασκέδαση ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά - Ποια βρίσκονται στο τραπέζι

Με… νέα μέτρα κατά του κοροναϊού
, τα οποία ξύπνησαν μνήμες τόσο της πρώτης, όσο και της δεύτερης καραντίνας, ξημέρωσε η παραμονή των Χριστουγέννων στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση ακούγοντας τα «καμπανάκια» των ειδικών πως η Όμικρον εξαπλώνεται στην χώρα με γρήγορους ρυθμούς, προχώρησε στη λήψη μέτρων, προκειμένου να… σωθεί ότι σώζεται. 

Όλα αυτά, ενώ οι τρομακτικές προβλέψεις για επικείμενη αύξηση αύξηση κρουσμάτων δείχνουν να γίνονται ήδη πραγματικότητα, με τα κρούσματα σήμερα να φτάνουν μια «ανάσα» από τις 8.000, τους επιστήμονες να μιλούν για 12.000 κρούσματα ημερησίως και τον Μπιλ Γκέιτς να προειδοποιεί πως… έρχεται το χειρότερο κύμα της πανδημίας. 
Έτσι λοιπόν, το πρώτο πλέγμα μέτρων που ανακοινώθηκε χθες, θα ισχύει μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου. Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο πλέγμα μέτρων καθώς νέοι περιορισμοί, αναμένεται να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου όπως, άλλωστε, έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 
Τα κυριότερα μέτρα αφορούν τη χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, την υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας (ΚΝ95) στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και την ακύρωση των δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα. 
Ποια μέτρα έρχονται στη νυχτερινή διασκέδαση Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου, όπου και θα εκτιμήσει την αποδοτικότητα των νέων μέτρων έως τότε. Ήδη όμως έχει εισηγηθεί τη λήψη κι άλλων περιορισμών που θα ανακοινωθούν όταν κριθεί αναγκαίο. 
Όπως όλα δείχνουν τα νέα αυτά μέτρα θα αφορούν κυρίως τα νυχτερινά μαγαζιά. Όπως αποκαλύπτει το MEGA, τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι τα εξής: • Τα καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα. Είτε στις 23:00, είτε τα μεσάνυχτα, έως και τις 05:00. Πρόκειται για ένα μέτρο που το είχαμε δει στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. •
Επίσης στα καταστήματα θα επιτρέπονται λιγότεροι πελάτες, ανά τετραγωνικό μέτρο. • Ακόμα, δεν θα υπάρχουν όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης Τα εν λόγω μέτρα θα έχουν ισχύ για 15 μέρες και από κει και πέρα θα υπάρξει επανεξέταση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η επανεξέταση να γίνει νωρίτερα. Αναμένεται λοιπόν να δούμε ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης σε τρία 24ωρα από σήμερα και κατά πόσο τα παραπάνω μέτρα θα αφορούν ακόμα και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.
                                                                                                                                                    Πηγή:in.gr 
Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget