PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Ολλανδία - Εκτροχιασμός και πυρκαγιά σε επιβατική αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες

Ολλανδία - Εκτροχιασμός και πυρκαγιά σε επιβατική αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες

Δεκαεννέα τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία - Εμπλοκή και εμπορικού τρένου

Τουλάχιστον ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες (πληροφορίες κάνουν λόγο για 30) είναι ο έως τώρα απολογισμός σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ολλανδία, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Από τους τραυματίες, 19 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο – ανάμεσά τους και ο οδηγός της αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, επιβατικό τρένο που μετέφερε τουλάχιστον 50 άτομα εκτροχιάστηκε ύστερα από σύγκρουση με γερανό επισκευής σιδηροτροχιών που για άγνωστο λόγο βρισκόταν πάνω στις ράγες. Στον ίδιο γερανό προσέκρουσε και εμπορευματικό τρένο.

Το μπροστινό βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκε και έπεσε σε χωράφι, μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. Το δεύτερο βαγόνι έχει πέσει στο πλάι, ενώ μικρής έκτασης φωτιά ξέσπασε στο τρίτο βαγόνι, ανέφερε το ολλανδικό πρακτορείο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 3:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) κοντά στο Φόρσοτεν, ένα χωριό μεταξύ της Χάγης και του Αμστερνταμ, ενώ το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο από το Λέιντεν στη Χάγη.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στο σημείο έσπευσαν ομάδες διάσωσης και αρκετά ασθενοφόρα από διάφορες περιοχές της χώρας, ακόμη και από τη βόρεια Ολλανδία.

Οπως ανέφερε η εταιρεία συντήρησης των σιδηροδρομικών γραμμών της Ολλανδίας ProRail, στο δυστύχημα ενεπλάκη και μια εμπορευματική αμαξοστοιχία, που επίσης χτύπησε τον γερανό, αλλά δεν εκτροχιάστηκε. Αυτό το τρένο δεν μετέφερε επικίνδυνες ουσίες, πρόσθεσε η ανακοίνωση, ενώ, σύμφωνα με πηγές του Reuters, το φορτίο του ήταν ασβέστης.

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS) ανέφεραν σε tweet ότι τα δρομολόγια τρένων μεταξύ της πόλης Λέιντεν και τμημάτων της Χάγης ακυρώθηκαν λόγω της σύγκρουσης.

«Οι κάτοικοι του Φόρσοτεν ξύπνησαν τη νύχτα από δυνατό κορνάρισμα, φώτα που αναβόσβηναν και κρότο», περιγράφει η κρατική ραδιοτηλεόραση NOS.

«Ενας από τους κατοίκους είπε ότι το σπίτι του έτρεμε, ο εκτροχιασμός ήταν σαν σεισμός. Ολη η γειτονιά ήταν έξω», λέει ένας κάτοικος, που προσθέτει πως «όλοι κάλεσαν το 112».

«Πήγαμε να κοιτάξουμε και είδαμε το αναποδογυρισμένο τρένο. Ο κόσμος μέσα πανικοβλήθηκε και έβγαινε από τα παράθυρα του τρένου», ανέφερε στο ολλανδικό δίκτυο αυτόπτης μάρτυρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, NOS, Regio15

Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget