PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Αντρες της Ασφάλειας Κατερίνης εξάρθρωσαν σπείρα Ρομά hackers - Εξαπάτησαν μέχρι και μοναχές (VIDEO)

Αντρες της Ασφάλειας Κατερίνης εξάρθρωσαν σπείρα Ρομά hackers - Εξαπάτησαν μέχρι και μοναχές

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην Κατερίνη, οι οποίοι κατάφεραν να εξαρθρώσουν ένα πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν Ρομά με έδρα την Αγία Βαρβάρα και το Ζεφύρι στην Αττική.

Ειδικότερα, πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα στο οποίο πρωταγωνιστούσαν Ρομά που είχαν αναπτύξει ιδιαίτερες ικανότητες στο ηλεκτρονικό έγκλημα, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν ανθρώπους σε όλη την επικράτεια προκειμένου να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, οι χάκερς κατάφερναν να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα ανυποψίαστων πολιτών, με τη λεία να ανέρχεται έως και 2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αρχηγοί της σπείρας συνέλλεγαν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από αγγελίες, από ανοιχτές πηγές διαδικτύου, επικοινωνούσαν πολλές φορές με τα θύματα και επικαλούνταν ότι ήταν από τη Διαύγεια ή από το Fuel Pass.

Κατάφεραν να εξαπατήσουν μεγάλους επιχειρηματίες, λογιστές μεγάλων εταιρειών, υπεύθυνους νυχτερινών κέντρων διασκέδας, μέχρι και έναν μητροπολίτη αλλά και μοναχές.

Μιλούσαν κωδικοποιημένα χρησιμοποιώντας αργκό των Ρομά προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, όμως το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια της Κατερίνης, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψη 15 ατόμων.




Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget