PieriasNews KNews24 Μάθετε πρώτος Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Καθαρισμός των ιδιοκτησιών απο ξηρά χόρτα αλλιώς ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται:

1.εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών
2.σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια των παραπάνω
3.σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα
ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ,
έως τις 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους, προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της
και να τους
ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (01/05 έως 31/10/2025).
Ο Καθαρισμός Περιλαμβάνει:
α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
β. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
γ. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
δ. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
ε. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
στ. Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
Παρακαλούμε τους δημότες να ακολουθούν τις παραπάνω υποδείξεις, προκειμένου να διασφαλίσουμε την περιοχή μας από την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών.
Ας εργαστούμε όλοι υπεύθυνα και συντονισμένα ευχόμενοι να έχουμε ένα ήσυχο και χωρίς πυρκαγιές καλοκαίρι!
Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget