PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Ο Αλέξης τσιπρας Κέρδισε τη Διαπαγμάτευση


Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα ίσως να έχει κερδίσει στη διαπραγμάτευση...
με τους εταίρους της εκφράζει ο εκδότης της γερμανικής «Die Zeit», Josef Joffe σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται σε άρθρο του συντάκτη του «CNN» Mick Krever. Στο εν λόγω άρθρο οι «απειλές των Ευρωπαίων αξιωματούχων» χαρακτηρίζονται ως «αβάσιμες».
Το κείμενο του Krever, βασίζεται σε δηλώσεις του κ. Joffe που μεταξύ άλλων κάνει λόγο για ένα έξυπνο παιχνίδι εκ μέρους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θέλει ένα πτώμα στα χέρια της- όχι στην Ευρώπη, όχι στη δική της Ευρώπη» αναφέρεται στο κείμενο» τόνισε σε δηλώσεις του στο CNN ο Joffe. «Δεν θα υπάρξει Grexit, ούτε εθελοντικά ούτε υπό πίεση. Ο λόγος είναι απλός και δεν το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι: Ακόμη και εάν επέλθει το Grexit, Η Ελλάδα παραμένει στην Ευρώπη και ως εκ τούτου θα έχει πρόσβαση σε τρισεκατομμύρια… σε χρήματα… Το μόνο που θα αλλάξει θα είναι η κάνουλα από την οποία θα διοχετεύονται τα χρήματα αυτά» σημειώνει.
Συγκεκριμένα στο άρθρο του CNN αναφέρεται ότι υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στους θεσμούς. Φέρνει το παράδειγμα του μετριοπαθούς Ολάντ, αλλά και του ΔΝΤ που με την προκαταρκτική του έκθεση ενημέρωνε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.
«Επί της ουσίας το ΔΝΤ είπε: “κοιτάξτε αγόρια και κορίτσια, η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει. Εάν αυτό το λέει το ΔΝΤ, τότε φαίνεται ότι ο Τσίπρας έχει βγει νικητής”» είπε ακόμη στο CNN ο εκδότης της γερμανικής εφημερίδας.
«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες –παρά τη σκληρή ρητορική τους- κατανοούν ότι η χώρα θα καταρρεύσει χωρίς μια ένεση ρευστότητας. Η Μέρκελ το ξέρει, ο Ολάντ το ξέρει και πάνω από όλα το ξέρει ο Τσίπρας» πρόσθεσε.
«Είπε στους Ευρωπαίους “ξέρετε κάτι; Ελάτε να μας τιμωρήσετε. Θα τιμωρήσετε τους εαυτούς σας ακόμη περισσότερο. Θέλετε πραγματικά να καταρρεύσει η οικονομία σας; Θέλετε πραγματικά χάος στους δρόμους;… Δεν το θέλετε, σωστά;”» συνέχισε ο Joffe.
«Κανείς δεν θέλει να βρεθεί στη θέση να κόψει τη μύτη του για να τιμωρήσει το πρόσωπό του. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ ότι οι Έλληνες έχουν κερδίσει το παιχνίδι. Περιμένετε λίγες μέρες και θα δείτε», κατέληξε.
Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget