PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Τα νέα τέλη κυκλοφορίας και τέλος απόσυρσης «φωτιά»!


Τα νέα τέλη κυκλοφορίας
Μία από τις αλλαγέςπου αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών αφορά στα ΙΧ με κυβισμό από 1200 έως και 1600 κυβικά οι οδηγοί των οποίων θα επιβαρυνθούν από 100 μέχρι και 200 ευρώ παραπάνω!
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, καταργούνται και τα μηδενικά τέλη καθώς αυτά θα ισχύσουν για τα ΙΧ με εκπομπή CO2 κάτω από 80 γρ/χλμ.
Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο της τροποποίησης προς τα πάνω των συντελεστών των ΙΧ που εκλύουν ρύπους από 161 γρ/χλμ και άνω. Αυτό το σενάριο αφορά στα αυτοκίνητα με μεγαλύτερους σε κυβισμό κινητέρες και νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
Σε ότι αφορά στα αυτοκίνητα με την άδεια κυκλοφορίας να μετρά περισσότερα από πέντε χρόνια (και άρα τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται βάση κυβισμού), μάλλον θα υπάρξουν μειώσεις κατά 20% κι αυτό γιατί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέλει να αποφύγει να χάσει κι άλλα έσοδα από πιθανή μαζική κατάθεση πινακίδων. Προς αυτήν την κατεύθυνση συζητιέται και η πιθανότητα επιβολής ενός νέου τέλους ακινητοποίησης των ΙΧ ύψους 300 με 450 ευρώ.
Για όσους διαθέτουν αυτοκίνητο μέχρι και 1.548 κ.εκ. και πληρώνουν από 220 έως 240 ευρώ τέλη κυκλοφορίας αναμένονται μειώσεις μέχρι και 20 ευρώ. Για ΙΧ κυβισμού από 1.549 έως και 1.928 η τελική απόφαση κλειδώνει σε επιπλέον επιβάρυνση 50 ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ημερησίας για τους κατόχους αυτοκινήτων άνω των 1.929 κυβικών ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης μελετάται να συνδεθεί με την εμπορική αξία του αυτοκινήτου και να ισχύσει για όσα κοστίζουν άνω των 30.000 ευρώ με δύο κλιμακωτούς συντελεστές 5% και 10%.
Όμως, στις ανακοινώσεις των επόμενων ημερών αναμένεται να συμπεριληφθεί και το πρόγραμμα της απόσυρσης το οποίο ολοκληρώνεται στις 20 Δεκεμβρίου. Εδώ όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να καταργηθεί και τελείως εάν δεν επικρατήσει το σενάριο να δίνεται έκπτωση μόνον για τους κατόχους αυτοκινήτων που η αξία τους δεν ξεπερνά τα 15.000 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget