PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Καταπολεμήστε το κρυολόγημα σε 24 ώρες

Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία μας βοηθάει να αναρρώσουμε από το κρυολόγημα γρηγορότερα.
Όταν έρχονται τα κρύα του χειμώνα, πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν κρυολογήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιδοθούν κανονικά στις καθημερινές τους δραστηριότητες και να αισθάνονται τόσο κουρασμένοι σε σημείο που να θέλουν να μείνουν όλη τη μέρα στο κρεβάτι. Όταν κάνει κρύο, το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενεί, έτσι είναι πιθανότερο να υποφέρουμε από γρίπη, κρυολόγημα, βήχα ή πόνο στους μυς.
Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις κρύες μέρες, προσπαθώντας να υιοθετήσουμε μια ρουτίνα που θα μας επιτρέψει να έχουμε δυνάμεις, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα της αλλαγής των εποχών. Ο καθηγητής Ron Eccles του Centre for Common Cold, από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στην Αγγλία, προτείνει μια λύση που βοηθάει στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος λόγω κρύου καιρού και στην εξάλειψή τους μέσα σε 24 ώρες.
7:00 π.μ.- κάντε ένα πολύ ζεστό ντους
Αν, λόγω του κρύου, ξυπνήσατε με πόνο στις αρθρώσεις σας και αν επίσης αρχίζετε να έχετε πονοκέφαλο, ένα πολύ ζεστό ντους μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα. Το πολύ ζεστό νερό σάς βοηθάει να χαλαρώσετε και ο ατμός συμβάλλει στον καθαρισμό των παραρρινικών κόλπων, προκειμένου να αποφευχθεί η συμφόρηση και άλλα προβλήματα, όπως η ιγμορίτιδα.
8:00 π.μ. – ένα υγιεινό πρωινό
Η καλή διατροφή είναι ουσιαστική για τη διαδικασία ανάρρωσης από τα κρυολογήματα. Το πρωινό γεύμα είναι το κλειδί για ένα καλό ξεκίνημα και για την αποτροπή επιδείνωσης των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Μπορείτε να πιείτε ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι και να φάτε ένα φλιτζάνι μούρα, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, μαζί με λίγη βρώμη για επιπλέον ενέργεια. Μια άλλη καλή επιλογή είναι να ξεκινήσετε τη μέρα σας τρώγοντας σούπα λαχανικών ή ζωμό κοτόπουλου.
10:00 π.μ. – εισπνοές ατμών
Κρυολόγημα σημαίνει ότι η μύτη μας είναι βουλωμένη και ότι υπάρχει επιπλέον βλέννα, που μας εμποδίζει να αναπνεύσουμε κανονικά. Όταν οι παραρρινικοί κόλποι είναι βουλωμένοι, είναι πιθανό να πάθουμε ιγμορίτιδα, η οποία συνοδεύεται από φοβερό πονοκέφαλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι καλό να πάρετε κάποιο φάρμακο που χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή ή να κάνετε κάποια φυσική θεραπεία αποσυμφόρησης. Μπορείτε επίσης να κάνετε εισπνοές ατμών, τοποθετώντας το κεφάλι σας πάνω από ένα μπολ με βραστό νερό και καλύπτοντας το κεφάλι σας με μια πετσέτα για πέντε λεπτά. Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για την καταπράυνση και τον καθαρισμό των αεροφόρων οδών.
Γύρω στο μεσημέρι – κάντε έναν περίπατο 
Αν και μοιάζει δύσκολο να βγείτε έξω, η αλήθεια είναι ότι ένας περίπατος πριν το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσής σας και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επομένως, μην θεωρείτε ότι βλάπτετε το σώμα σας αν βγείτε έξω ενώ είστε κρυωμένοι. Ένας μικρός περίπατος μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμος (αλλά, φυσικά, ντυθείτε καλά).
1:00 μ.μ. – μεσημεριανό γεύμα
Αντί να φάτε τηγανητά φαγητά και άλλες ανθυγιεινές τροφές, είναι ιδανικό να φτιάξετε ψητό κοτόπουλο με σαλάτα. Οι πρωτεΐνες στο κοτόπουλο συμβάλλουν στην παραγωγή ανοσοκυττάρων και ενισχύουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Παράλληλα, τα λαχανικά στη σαλάτα σας είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές και θρεπτικές ουσίες, που είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση των κρυολογημάτων.
3:00 μ.μ. – ένα υγιεινό ρόφημα
Ως απογευματινό σνακ, είναι καλύτερα να πιείτε ένα ζεστό έγχυμα βοτάνων που θα μειώσει τη βλέννα και θα βοηθήσει στην εύκολη αποβολή της. Αντί για έγχυμα, μπορείτε επίσης να πιείτε ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, επειδή η υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι καλή για τη διαδικασία ανάρρωσης από το κρυολόγημα.
6:00 μ.μ. – βραδινό γεύμα
Για βραδινό είναι καλό να φάτε κάποια πικάντικη τροφή, όπως κάρυ ή τσίλι κον κάρνε. Αυτά τα είδη τροφών οδηγούν σε άνοδο της θερμοκρασίας του σώματός σας και έτσι συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Άλλα συστατικά που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο βραδινό σας γεύμα είναι το τζίντζερ, το σκόρδο και οι πιπεριές, τροφές γνωστές για τις αντιικές και τις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν να καταπολεμήσουμε το κρυολόγημα και να καθαρίσουμε τους παραρρινικούς κόλπους.
8:00 μ.μ. – ένα χαλαρωτικό μπάνιο
 Στο τέλος της μέρας είναι πολύ πιθανό να αισθάνεστε κουρασμένοι και να πονούν οι μυς σας λόγω του κρυολογήματος. Για να κοιμηθείτε καλά και να τους χαλαρώσετε, είναι ιδανικό να κάνετε ένα πολύ ζεστό μπάνιο μία ή δύο ώρες πριν τον ύπνο. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου στο νερό της μπανιέρας, για να ενισχύσετε τις επιδράσεις του μπάνιου κατά των συμπτωμάτων του κρυολογήματος.
10:00 μ.μ. – ώρα για ανάπαυση και ύπνο οχτώ ωρών
Είναι σημαντικό να πηγαίνετε νωρίς για ύπνο και να ξεκουράζεστε αρκετά, προκειμένου να ανακτήσετε γρήγορα τις δυνάμεις σας. Ο καλός νυχτερινός ύπνος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση ροφημάτων όπως ο καφές ή τα οινοπνευματώδη ποτά πριν πάτε να κοιμηθείτε, καθώς μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σας.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget