PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Σε απευθείας μετάδοση άνοιξε το μαύρο κουτί του ρωσικού τζετ

Μόσχα, ΡωσίαΕιδικοί του ρωσικού στρατού άνοιξαν σε απευθείας μετάδοση από τη ρωσική τηλεόραση το μαύρο κουτί του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους που κατέρριψε στις 24 Νοεμβρίου η τουρκική πολεμική αεροπορία.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε καλέσει περίπου 20 ρώσους και ξένους δημοσιογράφους για να παρακολουθήσουν σε τηλεδιάσκεψη το άνοιγμα του μαύρου κουτιού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν επίσης να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση το άνοιγμα του μαύρου κουτιού από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia 24.
«Είναι η πρώτη φορά που ανοίγουμε ένα μαύρο κουτί σε απευθείας μετάδοση» σχολίασε στο Russia 24 ο πτέραρχος Σεργκέι Ντρόνοφ.
Ο συνταγματάρχης Αντρέι Σεμόνοφ δήλωσε πως το μαύρο κουτί, που βρέθηκε κοντά στο ουραίο τμήμα του αεροσκάφους, έχει υποστεί ζημιές τόσο από τον τουρκικό πύραυλο αέρους-αέρους όσο και από την πρόσκρουσή του στο έδαφος.
Μερικά από τα τσιπ μνήμης είναι φανερά σπασμένα σε ορισμένα σημεία.
Αξιωματούχοι δήλωσαν πως ειδικοί θα προσπαθήσουν να αναλύσουν το περιεχόμενό του στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού προτού παρουσιάσουν τα ευρήματά τους τη Δευτέρα.
Η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Soukhoi-24 από τουρκικά F-16 προκάλεσε σοβαρή διπλωματική κρίση ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα. Η Τουρκία δηλώνει ότι το αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της, ενώ η Ρωσία το διαψεύδει και θέλει να το αποδείξει βάσει των στοιχείων του μαύρου κουτιού.
«Έχουμε επαρκείς αποδείξεις που δείχνουν ότι το ρωσικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο» σημείωσε επίσης ο Ντρόνοφ, προσθέτοντας ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε, ενώ βρισκόταν στη Συρία, σε απόσταση 5,5 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα.
Από τους 14 διεθνείς εμπειρογνώμονες που προσκάλεσε η Μόσχα να παρευρεθούν στο άνοιγμα του μαύρου κουτιού, μόνον δύο, ένας Βρετανός και ένας Κινέζος, αποδέχθηκαν την πρόσκληση.
«Αμερικανοί πολίτες» βρίσκονται επίσης εδώ, πρόσθεσε ο Ντρόνοφ.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ζητήσει από τον βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, να προσφέρει τη βοήθειά του, αποστέλλοντας ειδικούς για την ανάλυση του μαύρου κουτιού.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Sputnik

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget