PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Πώς το σπανάκι βοηθά στο αδυνάτισμα.

Έρχονται οι στιγμές που θες να…
καταβροχθίσεις την τούρτα σοκολατίνα που έχεις στο ψυγείο, αλλά μήπως η λύση είναι στο κάτω ράφι και μάλιστα πιο… υγιεινή από όσο θα νόμιζες;
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Appetite, έδειξε πως ένα υγιεινό ρόφημα από σπανάκι, κυριολεκτικά «σβήνει» την πείνα, ενώ βοηθά και στην μείωση του βάρους. Γιατί όμως σπανάκι; Σύμφωνα με μελέτες το σπανάκι θεωρείται ως ο… rock star των λαχανικών. Πλούσιο σε βιταμίνη Α και βιταμίνη Κ, αλλά και σε σίδηρο προσφέρει στον οργανισμό θρεπτικές ουσίες με το… τσουβάλι!
Η έρευνα που έγινε μεταξύ 38 υπέρβαρων γυναικών, διήρκησε τρεις μήνες και έδειξε πως το σπανάκι ίσως είναι το μεγαλύτερο «κλειδί» για μια ισορροπημένη διατροφή. Στο πλάνο της έρευνας, οι γυναίκες έπρεπε να γυμνάζονται ελαφρά 30 λεπτά την ημέρα και να καταναλώνουν ένα ρόφημα από λαχανικά. Στις μισές χορηγήθηκε ένα ρόφημα με 5 γραμμάρια σπανακιού ενώ στις υπόλοιπες placebo.
Μετά το τέλος της έρευνας, όσες γυναίκες κατανάλωναν σπανάκι, τόνισαν πως δεν πεινούσαν και έμεναν στην κανονική τους διατροφή (δηλαδή 3 γεύματα) ενώ έχασαν περίπου 6 κιλά. Στο γκρουπ των γυναικών με placebo παρατηρήθηκε πως αδυνάτισαν, αλλά στα μισά κιλά. «Οι αναλύσεις μας έδειξαν πως το σπανάκι σαν ρόφημα πριν το πρωινό, μειώνει την λιγούρα και κρατάει τον οργανισμό χορτασμένο», τόνισε η υπεύθυνη της έρευνας, Charlotte Erlanson.
Το «κλειδί» στο σπανάκι ονομάζεται θυλακοειδής, το επιστημονικό όνομα των μεμβρανών των φύλλων. Ο οργανισμός δεν μπορεί να διασπάσει αμέσως τους θυλακοειδής με αποτέλεσμα να χωνεύει αργά. Όσο πιο αργά γίνεται η χώνευση, τόσο πιο πολύ αργεί ο οργανισμός να πεινάσει. Οι σύγχρονες τροφές χωνεύονται εύκολα και αυτός είναι ο λόγος, σύμφωνα με τους ερευνητές, που οι εσωτερικές ορμόνες δίνουν εντολή στον εγκέφαλο για τροφή.

Οπότε, φάτε σπανάκι και… ξενοιάστε!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget