PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Με 4 προγράμματα η νέα εκκίνηση του ΕΣΠΑ 2014-2020

Με 4 προγράμματα η νέα εκκίνηση του ΕΣΠΑ 2014-2020
Τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ 1014-2020 για μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρουσίασε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, στις 25 Ιανουαρίου 2016, ο Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής.
Όπως ανέφερε ο κ. Κορκολής, την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Οικονομίας τέσσερες νέες προκηρύξεις του προγράμματος. Ένας δεύτερος κύκλος προκηρύξεων θα βγει τον Ιούλιο.Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο μετά την επιλογή της αίτησης. Η αξιολόγηση θα γίνεται με απλό και διαφανή τρόπο, τα κριτήρια θα είναι απλά με δομημένες ερωτήσεις – απαντήσεις ενώ ο αξιολογητής δεν θα γνωρίζει ποια πρόταση αξιολογεί και αυτή δεν θα είναι από την περιφέρειά του.
Οι βασικές στοχεύσεις των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ είναι ο περιορισμός των συνεπειών της κρίσης, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η διατήρηση υφιστάμενων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Επίσης, η στήριξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας αποτελούν εθνικές στρατηγικές της χώρας. Η ανεργία των νέων επιστημόνων είναι ένας ανησυχητικός δείκτης που πρέπει να αναστραφεί με τη βοήθεια των προγραμμάτων.
Στόχος μας είναι να έχουμε υψηλή απορροφητικότητα.
Στον τομέα της επιχειρηματικότητας θα δοθεί έμφαση στους τομείς που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομία και υψηλή προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία.
Οι κλάδοι που απευθύνονται τα προγράμματα είναι: διατροφή, ενέργεια, βιοεπιστημες, υγεία, φάρμακα, τεχνολογία πληροφορικής και επικοινωνιών, περιβάλλον, βιώσιμη ανάπτυξη, μεταφορές, κατασκευαστικός τομέας, logistics
και το τρίπτυχο τουρισμός –πολιτισμός- δημιουργική βιομηχανία.
Με το νέο ΕΣΠΑ θα δοθεί μεγάλη έμφαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως δάνεια, εγγυήσεις στην επένδυση, μικροπιστώσεις σε μια προσπάθεια να υποκατασταθεί, εν μέρει, το τραπεζικό σύστημα που αδυνατεί να παίξει τον πραγματικό του ρόλο. Επίσης θα αναζητηθούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών για την άντληση της προκαταβολής, δεδομένου ότι οι τράπεζες ζητούν υπερβολικές εγγυήσεις για να δώσουν προκαταβολή.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget