PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Σαββατοκύριακο με ισχυρές καταιγίδες & χιόνια: Η «Ιοκάστη» φέρνει χιόνια και καταιγίδες

Σαββατοκύριακο με ισχυρές καταιγίδες & χιόνια: Η «Ιοκάστη» φέρνει χιόνια και καταιγίδεςΤο βαρομετρικό χαμηλό «Ιοκάστη» θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα από τον κόλπο της Σύρτης (βόρεια της Λιβύης) προς την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες, και ισχυρές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Δυτ. Μακεδονία.
Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το meteo.gr από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 10/2 θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Πελοπόννησο και το Νότιο Ιόνιο, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά το απόγευμα και βράδυ του Σαββάτου θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά.
Όσον αφορά στην Αττική, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι έως και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία χιονοπτώσεις αναμένονται από τα 600 μέτρα.
Θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις άνεμοι (8 και 9 μποφόρ) θα πνέουν από το μεσημέρι τόσο στο Νότιο Ιόνιο, και από το απόγευμα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.
Η θέση της Ιοκάστης και των βροχοπτώσεων το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου 10/02 δίνονται στους δύο παρακάτω χάρτες:
Την Κυριακή 11/2 τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, και από το μεσημέρι και έπειτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν σταδιακά και από το μεσημέρι δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget