PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Το ζευγάρι που άφησε την πόλη και έφτιαξε ένα μοντέρνο καφενείο στο Λιτόχωρο

Το ζευγάρι που άφησε την πόλη και έφτιαξε ένα μοντέρνο καφενείο στο Λιτόχωρο

Πώς στήθηκε το περίφημο Ντίσκο Ρωμέικο που αγάπησε η περιοχή και οι τουρίστες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ο Νίκος και η Μαριτίνα άφησαν πίσω τους τους μεγάλους δρόμους, τις ψηλές πολυκατοικίες και το γκρίζο, και είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με θέα τον Όλυμπο. 
Εκείνος εργαζόταν σε καταφύγια, εκείνη ήταν γραφίστρια και dj, οι δυο τους θέλησαν να αφήσουν πίσω την πόλη. Εκείνος από το Λιτόχωρο, εκείνη από την Κρήτη, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και εν τέλει κατέληξαν στο πανέμορφο χωριό της Πιερίας
"Ήταν μία φυσική ας πούμε εξέλιξη. Ο Νίκος μεγάλωσε στο Λιτόχωρο και ήθελε να επιστρέψει, κι εγώ μετά από πολλά χρόνια στην πόλη και τη ρουτίνα της, ήθελα μια αλλαγή και οπωσδήποτε επαφή με τη φύση" λέει η Μαριτίνα.

Πώς περνά κανείς τις μέρες του εκεί; "Δουλειά, φίλοι, βόλτες στο βουνό, ρακιά -έτσι λένε εδώ τα τσίπουρα" λέει ο Νίκος.
Σε μια βόλτα τους στο χωριό βρήκαν το συγκεκριμένο σημείο. Μια παλιά αποθήκη στο φαράγγι του Ενιππέα, ένα εκπληκτικό σημείο! Γρήγορα αποφάσισαν να το κάνουν δικό τους, και έτσι γεννήθηκε το σύγχρονο καφενείο "Ντίσκο Ρωμέικο".
Το χωριό αγκάλιασε γρήγορα το μαγαζί, και ειδικά κάθε Σαββατοκύριακο είναι δύσκολο να βρεις τραπέζι για να κάτσεις. "Η ανταπόκριση ήταν άμεση και με διάρκεια, Δουλεύουμε κυρίως με κόσμο από το χωριό και σε δεύτερο λόγο με τουρίστες ή κόσμο από άλλα μέρη!".
Yπάρχει κάτι που να σας λείπει από την παλιά σας ζωή; Τι απαντούν: "Δεν μας λείπει η ζωή στην πόλη, όχι. Μόνο κάποιοι φίλοι που δεν βλέπουμε πια τόσο συχνά και κάποια μικρά πράγματα που έχει ο καθένας σαν δικά του στο κάθε μέρος που μένει".
O κόσμος αυξάνεται, το μαγαζί γεμίζει, οι παραγγελίες πέφτουν βροχή και είναι πλέον αδύνατο να βρεις δύο λεπτά για κουβέντα. Ήρθε η ώρα για βόλτα στο Φαράγγι του Ενιππέα!

Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget