PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Ανοίγουν» γάμοι, βαφτίσια -Με όριο τους 100 καλεσμένους, όλα τα μέτρα

Ανοίγουν» γάμοι, βαφτίσια -Με όριο τους 100 καλεσμένους, όλα τα μέτρα

Οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση

Οι γάμοι και τα βαφτίσια θα έχουν… περιορισμούς για ακόμη ένα καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, 12.05.2021, ο Άκης Σκέρτσος, κατά την ανακοίνωση της άρσης των μέτρων του lockdown.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το άνοιγμα «κατά τον Ιούνιο, πλέον, των εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα, για παράδειγμα σε γάμους και βαφτίσεις».

Sold – out τα κέντρα δεξιώσεων

Τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Αυγούστου και τα δύο πρώτα του Σεπτεμβρίου είναι η καλύτερη περίοδος για τα κέντρα δεξιώσεων, και σύμφωνα με όσα δηλώνουν στο STAR επαγγελματίες του κλάδου, οι περισσότεροι χώροι είναι sold – out.

Οι κρατήσεις έχουν αρχίσει από τον Φεβρουάριο, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη στη Βουλή, που είχε εκτιμήσει ότι οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως τα κτήματα και οι εταιρείες catering θα επαναλειτουργήσουν.

Μετά το άνοιγμα της εστίασης η ζήτηση αυξήθηκε ακόμα περισσότερο.

Ο Γαλάνης Μιχόπουλος, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιοκτητών Κτημάτων & Catering (ΕΝΙΚΚ), δήλωσε πως στα κτήματα της Αττικής «οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι ελάχιστες, καθώς οι περσινές μεταφορές εκδηλώσεων και η φετινή ζήτηση έχουν αυξήσει τις κρατήσεις για το καλοκαίρι».

Τι ισχύει με τις τιμές και τις προκαταβολές για τα κέντρα και τους χώρους δεξιώσεων

Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου, αμετάβλητες παραμένουν οι τιμές για τις δεξιώσεις και το catering, ενώ ως προς το θέμα των προκαταβολών, κάθε επιχείρηση φαίνεται να εφαρμόζει τη δική της πολιτική. Δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες που έχουν αποφασίσει να μην ζητήσουν προκαταβολή, τουλάχιστον μέχρι να ανακοινωθούν επίσημα τα μέτρα που θα ισχύσουν.

Οι επιχειρήσεις που ασχολούνται αποκλειστικά με δεξιώσεις έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα, καθώς παραμένουν κλειστές από τον Μάρτιο του 2020, με εξαίρεση το περασμένο καλοκαίρι, που όμως λειτούργησαν και πάλι με περιορισμούς.

Η πτώση του τζίρου, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, έχει φτάσει μέχρι και 90%, και παρά την κρατική ενίσχυση, αυτήν τη στιγμή η ανάγκη για επαναλειτουργία κρίνεται κρίσιμη για την επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών.

Οι αναβολές δεξιώσεων την περασμένη χρονιά σε συνδυασμό με όσες προγραμματίζονται για φέτος, δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία στους επαγγελματίες για ένα καλύτερο καλοκαίρι. Οι επίσημες ανακοινώσεις και η πορεία της πανδημίας θα κρίνουν τελικά αν θα υπάρξουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για γάμους που να θυμίζουν κάτι «από τα παλαιά».

Τι αλλάζει από 14 Μαΐου

Από τις 14 Μαΐου, η χώρα μας ανοίγει με ασφάλεια και στον τουρισμό, δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Επιπλέον από την ίδια ημερομηνία η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 00.30. Καταργούνται τα μηνύματα προς το 13033 και το 13032 όπως και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Επίσης: το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14/5 στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, χωρίς πλέον το click-in-a shop ή το click away.

Για λίγο αργότερα μετατίθεται η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών (17/5), των θερινών κινηματογράφων (21/5), των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων (28/5). Επίσης, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Όλο το Μάιο, τέλος, θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Προϋποθέσεις μετακίνησης

Ταυτοχρόνως, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ διευκρίνισε και τις προϋποθέσεις των υπερτοπικών μετακινήσεων: συγκεκριμένα όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά μας (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget