PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Αλλάζουν όλα από σήμερα - Τέλος στα SMS - Τι αλλάζει σε μετακινήσεις και τουρισμό

Αλλάζουν όλα από σήμερα - Τέλος στα SMS - Τι αλλάζει σε μετακινήσεις και τουρισμό

Τι ισχύει από την Παρασκευή

Από το πρωί της Παρασκευής:

  • Καταργούνται τα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις μας και στο 13032 για τις αγορές μας.
  • Απελευθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.
  • Το ωράριο ελεύθερης κυκλοφορίας παρατείνεται μέχρι τις 00:30. Αντίστοιχα, θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των χώρων της εστίασης, οι οποίοι θα κλείνουν μισή ώρα πριν από το απαγορευτικό.
  • Πώς θα λειτουργεί το λιανεμπόριο

    Καταργούνται επίσης το click inside και το click away και το λιανεμπόριο επιστρέφει στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας.

    Ο αριθμός των πελατών στο εσωτερικό των καταστημάτων λιανεμπορίου θα συναρτάται από τα τ.μ. του καταστήματος:

    • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εντός των καταστημάτων: ένας (1) πελάτης για κάθε 25 τ.μ.
    • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των κοινόχρηστων χώρων των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών, ορίζεται ως εξής: ένας (1) πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου και τα οριζόμενα στο σημείο 25 της παρ. 1Β της ΚΥΑ Β’ 1441/10.04.21.
    • Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
    • Τι φοβούνται οι επιστήμονες

      Αναμφίβολα, η απόφαση να ανοίξει ο τουρισμός, όπως και άλλες δραστηριότητες – κυρίως, το λιανεμπόριο και η εστίαση – αποτελούσε μείζονα ανάγκη για να δοθούν κάποιες ανάσες στην ελληνική οικονομία.

      Τόσο οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού, όσο και στους κλάδους του λιανεμπορίου και της εστίασης, που είχαν «γονατίσει» οικονομικά από το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown, όσο όμως και οι πολίτες, οι οποίοι έχουν κουραστεί από τα περιοριστικά μέτρα και τις απαγορεύσεις, απαιτούσαν εδώ και καιρό να πάμε σε ένα προσεκτικό άνοιγμα δραστηριοτήτων.

      Εξάλλου, το ίδιο συμβαίνει αυτή την περίοδο και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα.

      Παρ’ όλα αυτά, τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχίζουν να είναι δύσκολα, με τη χώρα να μετρά καθημερινά 2.000 κρούσματα, κατά μέσο όρο, και με τους διασωληνωμένους ασθενείς κοροναϊού να παρουσιάζουν μείωση τις τελευταίες μέρες, χωρίς ωστόσο η εικόνα αυτή να επιτρέπει εφησυχασμό.

      Η κυβέρνηση, βέβαια, επιμένει ότι το άνοιγμα της οικονομίας γίνεται με προσεκτικά βήματα, ενώ θέτει και το ζήτημα της ατομικής ευθύνης, με συστάσεις στους πολίτες για συνέχιση της τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

      Ωστόσο, πολλοί είναι οι ειδικοί που εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για το άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων με την ταυτόχρονη άρση σχεδόν όλων των περιορισμών.

      Συγκεκριμένα, την έντονη ανησυχία τους για την άρση των μέτρων, εξέφρασαν μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», οι Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, και Γιώργος Παυλάκης, γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ.

      «Από τη Δευτέρα του Πάσχα είμαστε σε πορεία αύξησης και, μάλιστα, ταχεία. Τις επόμενες εβδομάδες θα φτάσουμε τα 2.600 κρούσματα, ως κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, για να φτάσουμε σε μια αποκλιμάκωση τον Ιούνιο», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο κ. Σαρηγιάννης.

      Και διευκρίνισε ότι η αύξηση οφείλεται στα ανοίγματα που κάνουμε, αλλά και στο γεγονός ότι πολλοί δεν φορούν μάσκες.

Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget