PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Τέλος το άνευ όρων άνοιγμα - Έρχονται 3 μέτρα που θα θυμίζουν lockdown

Τέλος το άνευ όρων άνοιγμα - Έρχονται 3 μέτρα που θα θυμίζουν lockdown

Ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ θα ελέγχουν τα μαγαζιά για τήρηση των μέτρων

Ειδικές ομάδες που θα κάνουν έφοδο και θα ελέγχουν τα καταστήματα εστίασης, συγκροτεί η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, έχει δοθεί εντολή η κάθε αστυνομική διεύθυνση να διαθέτει ειδική ομάδα ελέγχου καταστημάτων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΡΕΝ, η κάθε ομάδα θα απαρτίζεται από 5-10 αστυνομικούς, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα ελέγχει εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και νυχτερινά καταστήματα, επιβάλλοντας τα πρόστιμα που θα προβλέπονται στην ΚΥΑ, η οποία θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Επίσης, έχει δοθεί εντολή, ώστε να ελέγχονται κατά προτεραιότητα όλες οι καταγγελίες, ακόμα και ανώνυμων πολιτών, για καταστήματα που παραβιάζουν τα μέτρα.

Όπως ανακοίνωσε άλλωστε κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, μόνο με καθήμενους πελάτες θα λειτουργούν από την Πέμπτη, 8 Ιουλίου, οι χώροι διασκέδασης, ενώ αυστηρές θα είναι οι ποινές για τους ιδιοκτήτες που δεν θα τηρούν τα μέτρα. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, θα επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας από την πρώτη παράβαση. 

Όσοι ελέγχονται και παραβιάζουν τα μέτρα, θα έχουν άμεσα προσωρινή αναστολή δραστηριότητας, από την πρώτη παράβαση και από την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα προβλέπεται:

  • Καταστήματα κάτω των 200 τμ, πρόστιμο 2.000 ευρώ και και άμεση σφράγιση, από την επόμενη ημέρα, για 7 ημέρες,
  • Για τα καταστήματα άνω των 200 τμ, με την πρώτη παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας.
  • Σε περίπτωση υποτροπής (δεύτερη παράβαση), το πρόστιμο θα είναι ενιαίο, 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για  15 ημέρες.
  • Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.


Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εκ των υστέρων, με βάση υλικό που θα προκύπτει παράβαση, όπως δηλαδή μέσω  φωτογραφιών και video από τα social media (Facebook, Instagram).

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, στο τραπέζι των ειδικών του υπουργείου υγείας, κατά την σημερινή τους συνεδρίαση, αναμένεται να τεθεί το ενδεχόμενο λήψης στοχευμένων μέτρων τοπικού χαρακτήρα, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, επιστροφή στην απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, ακόμα και απαγόρευση της μουσικής σε μπαρ και καφέ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget