PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Στον τελικό η σκουάντρα ατζούρα

Στον τελικό η σκουάντρα ατζούρα

Η Ιταλία πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Euro 2020 μετά τη νίκη της στα πέναλτι επί της Ισπανίας με 4-2 (1-1 ο κανονικός αγώνα και η παράταση) και περιμένει την Κυριακή (12/7) μια εκ των Αγγλία ή Δανία.

Η Ιταλία βρίσκεται στον τελικό του Euro 2020 μετά τη νίκη της στα πέναλτι επί της Ισπανίας με 4-2 (1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) και περιμένει την Κυριακή (12/7) στο Γουέμπλεϊ μια εκ των Αγγλία ή Δανία που αναμετρώνται την Τετάρτη (7/7) στις 22:00.

Η “σκουάντρα ατζούρα” πήρε την πρόκριση με ήρωα τον Ντοναρούμα που απέκρουσε πέναλτι του Μοράτα και οι Ιταλοί απέκλεισαν για πρώτη φορά μετά από πέντε παρουσίες στα ημιτελικά αντίστοιχες προκρίσεις τους Ισπανούς.

Ο Μαντσίνι ήταν αναγκασμένος να προβεί σε μια αλλαγή σε σχέση με τη νίκη-πρόκριση επί του Βελγίου αφού δεν είχε στη διάθεση του άτυχο Σπινατσόλα με τον Έμερσον να παίρνει τη θέση του. Ένας παίκτης που μπορούσε να προσφέρει περισσότερο στην άμυνα όχι όμως και στην επίθεση. Οι άλλοι δέκα ήταν οι ίδιοι ενώ ακριβώς ίδιο ήταν και το σύστημα με το οποίο αγωνίστηκαν οι Ιταλοί.

Από την άλλη ο Λουίς Ενρίκε παρενέβη και μάλιστα αρκετά στην ενδεκάδα της Ισπανίας σε σχέση με τη δική τους νίκη-πρόκριση επί της Ελβετίας στα πέναλτι. Ο έμπειρος τεχνικός άφησε στον πάγκο τους Πάου Τόρες, Σαράμπια και Μοράτα και χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τους Γκαρθία, Όλμο και Οϊαρθάμπαλ. Φυσικά ούτε ο Λουίς Ενρίκε

Καλός ρυθμός και πρες παντού
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βγάλουν τις αρετές τους εντός του αγωνιστικού χώρου. Η Ισπανία το τρομερό πάσινγκ γκέιμ της και ένα πρέσινγκ το οποίο έφτανε μέχρι και τον Ντοναρούμα και την Ιταλία την εξαιρετική κατοχή της και παιχνίδι με τη μπάλα κάτω από την άμυνα μέχρι την επίθεση και επίσης πρες σε όλα τα μήκη του γηπέδου.

Η πρώτη καλή στιγμή χάθηκε στο 13′ όταν ο Πέδρι έκανε την κάθετη πάσα προς τον Οϊαρθάμπαλ, ήρωα του αγώνα με την Ελβετία, ο οποίος αν και βγήκε σε θέση τετ α τετ δεν μπόρεσε να κάνει σωστό κοντρόλ, να φέρει τη μπάλα μπροστά του και να απειλήσει.

Ενώ στο επόμενο λεπτό είχαμε ένα καλό σουτ του Τόρες ο οποίος έκλεψε τη μπάλα από τον Μπαρέλα, ντρίμπλαρε και τον Ζορζίνιο για να σουτάρει άστοχα.

Η Ιταλία απάντησε βγάζοντας μια ωραία φάση στο 21′ όταν ο Έμερσον έφυγε από τα αριστερά στην πλάτη της άμυνας των Ισπανών με τον Σιμόν να βγαίνει στο ύψος της περιοχής του για να διώξει, ο Έμερσον γύρισε στον Ιμόμπιλε, αυτός στον Μπαρέλα που όμως αντί να σουτάρει με τη μία έκανε την προσποίηση και τελικά κόπηκε.


Απείλησε ο Όλμο, δοκάρι ο Έμερσον
Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε βρέθηκαν κοντά στο γκολ στο 25′ όταν ο Ντάνι Όλμο βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια εντός περιοχής, έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε, αλλά δεν απομακρύνθηκε. Ο Ισπανός τη βρήκε ξανά μπροστά του έκανε το πλασέ με τον Ντοναρούμα με εκπληκτική επέμβαση στη δεξιά του γωνία να απομακρύνει σωτήρια.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει αρκετά ψηλό ρυθμό, πρες και από τις δύο ομάδες με στόχο το κλέψιμο και το γρήγορο τρανζίσιον αλλά χωρίς αποτέλεσμα και τελικές φάσεις παρά μόνο κάποια μακρινά σου από πλευράς των Ισπανών.

Η Ιταλία απάντησε στην καλύτερη φάση της Ισπανίας στο πρώτο μέρος με δοκάρι του Έμερσον στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ινσίνιε έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, έδωσε στον αριστεροπόδαρο μπακ της Ιταλίας που έκανε το σουτ με το αριστερό το οποίο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι στην πρώτη τελική των Ιταλών στο ματς.


Μια του Κιέζα, δύο του Κιέζα και γκολ
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγή για τους δύο προπονητές και με την Ιταλία να απειλεί πρώτη με ένα σουτ του Ιμόμπιλε που δεν ανησύχησε τον Σιμόν στο 49′. Στο επόμενο λεπτό η Ισπανία αναπτύχθηκε ωραία από τα δεξιά, έγινε η σέντρα προς τον Οϊαρθάμπαλ με τον Ντι Λορέντζο να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Η Ισπανία θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 52′ όταν ο Μπουσκέτς βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο έξω από την εστία του Ντοναρούμα.

Στο 53′ οι παίκτες του Μαντσίνι απείλησαν με τον Κιέζα μετά από αντεπίθεση στην οποία έφυγε ο Ινσίνιε, ανακόπηκε, με τον επιθετικό της Γιουβέντους να κάνει το σουτ και τον Σιμόν να αποκρούει.

Επτά λέπτα αργότερα η Ιταλία πήρε προβάδισμα στο σκορ. Σε μια φάση που ξεκίνησε από τον Ντοναρούμα ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα, την έδωσε με το χέρι στον Βεράτι ο οποίος έδωσε στον Ινσίνιε, αυτός με τη μία στον Ιμόμπιλε που προσπάθησε να μπει στην περιοχή αλλά κόπηκε από τον Λαπόρτ. Ο Κιέζα ήταν εκεί όμως, πήρε τη μπάλα και με ωραίο πλασέ με το δεξί νίκησε τον Σίμον βάζοντας μπροστά την Ιταλία και πανηγυρίζοντας έξαλλα.

“Χρυσή αλλαγή” ο Μοράτα
Δύο λεπτά μετά το 1-0 των Ιταλών είχαμε τις πρώτες αλλαγές από τους δύο προπονητές. Ο Μαντσίνι έβαλε τον Μπεράρντι αντί του Ιμόμπιλε και ο Λουίς Ενρίκε έριξε στο παιχνίδι τον Μοράτα αντί του Τόρες.

Η Ισπανία προσπάθησε να ισοφαρίσει το δυνατόν γρηγορότερο και θα μπορούσε να το κάνει στο 65′. Ο Κόκε με γλυκιά μπαλιά σήκωσε πως τον Οϊαρθάμπαλ που έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή αλλά προσπάθησε να βρει τη μπάλα με το κεφάλι χωρίς να τα καταφέρει. Την ίδια ώρα η Ιταλία άρχισε να κλείνει τις γραμμές της και να παίζει άμυνα προσπαθώντας να κρατήσει το υπέρ της σκορ.

Η “σκουάντρα ατζούρα” βγήκε ξανά στην αντεπίθεση στο 68′ με τον Κιέζα από τα δεξιά, ο σκόρερ της αναμέτρησης δεν βρήκε την τελική αλλά πάσαρε έξυπνα στον Μπεράρντι ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά πλάσαρε για να αποκρούσει ο Σιμόν.

Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών ο Λουίς Ενρίκε προχώρησε σε δύο ακόμη αλλαγές για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας τους με τους Μορένο και Ρόδρι να μπαίνουν στο ματς αντί των Οϊαρθάμπαλ και Κόκε. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι απάντησε με τους Πεσίνα και Τολόι αντί των Βεράτι και Έμερσον.

Την ώρα που η Ισπανία έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης η Ιταλία ήταν αυτή που βρέθηκε κοντά στο 2-0 με τον Μπεράρντι στο 80′ να εκμεταλλεύεται το λάθος των Ισπανών, να κάνει το σουτ και τον Σιμόν να μπλοκάρει.

Στο ίδιο λεπτό όμως οι “ρόχας” έφτασαν στο 1-1 μετά από ωραίο ένα δύο του Μορατά με τον σέντερ φορ της Γιουβέντους να μπαίνει στην περιοχή για να πλασάρει άψογα τον Ντοναρούμα.

Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα η Ισπανία μπορούσε να φτάσει στην ολική ανατροπή όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Ντοναρούμα έκανε άστοχη έξοδο, ο Μπουσκέτς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Ιταλού γκολκίπερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στη διάρκεια του 90λεπτου με τον Μπριχ να σφυρίζει μετά από τρία λεπτά καθυστερήσεων και να στέλνει τις δύο ομάδες στην παράταση.

Εκεί όπου το πρώτο τέταρτο του αγώνα θύμιζε πολύ την εικόνα του πρώτου 45λεπτου. Οι Ισπανοί είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και με τρομερό πάσινγκ γκέιμ προσπαθούσαν να βρουν τους κενούς χώρους. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε μάλιστα ήταν αυτοί που απείλησαν δύο φορές την εστία του Ντοναρούμα.

Καλύτερη η Ισπανία στην παράταση
Η πρώτη στο 98′ όταν μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Όλμο ο Ιταλός γκολκίπερ έδιωξε τη μπάλα που έφτασε στον Μοράτα που σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε δεν απομακρύνθηκε και εν συνεχεία ο Μορένο δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα. Η δεύτερη στο 104′ όταν σε γέμισμα ο Ντοναρούμα προσπάθησε να διώξει, δεν το έκανε επιτυχώς και έγινε το σουτ προς την εστία με τη μπάλα να κοντράρει στα σώματα.

Η Ιταλία απείλησε για πρώτη φορά στην παράταση στο 110′ με τον Μπεράρντι κάτοχο της μπάλας εντός περιοχής αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στα σώματα και απομακρύνθηκε.

Οι εκτελέσεις των πέναλτι στο Ιταλία – Ισπανία

Λοκατέλι – απόκρουση Σιμόν

Όλμο – άουτ

Μπελότι – γκολ

Μορένο – γκολ

Μπονούτσι – γκολ

Τιάγκο – γκολ

Μπερναρντέρσκι – γκολ

Μοράτα – απόκρουση Ντοναρούμα

Ζορζίνιο – γκολ

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (74′ Τολόι), Μπαρέλα (85′ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Βεράτι (73′ Πεσίνα), Κιέζα (107′ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (62′ Μπεράρντι), Ινσίνιε (85′ Μπελότι).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα (85′ Γιορέντε), Γκαρθία (109′ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Άλμπα, Κόκε (70′ Ρόδρι), Μπουσκέτς (106′ Τιάγκο), Πέδρι, Φ. Τόρες (62′ Μοράτα), Οϊαρθάμπαλ (70′ Μορένο), Όλμο.

Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget