PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Πάγωσε η εστίαση με μηδενικά ταμεία - Τελευταία ελπίδα οι γιορτές

Θεσσαλονίκη: Πάγωσε η εστίαση με μηδενικά ταμεία - Τελευταία ελπίδα οι γιορτές

Ελπίδες για να μπουν έσοδα στα ταμεία ενόψει εορτών

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"
Το ταμείο είναι μείον για τα καταστήματα εστίασης. Αυτή η εικόνα επικρατεί για αρκετά μπαρ και εστιατόρια, που, ειδικά όταν φυσάει έντονα ή βρέχει, βλέπουν τους πελάτες με τα κιάλια.
Εν τω μεταξύ περιορισμοί ισχύουν από την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου για τους άνω των 60 που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση. Εφόσον έχουν συμπληρωθεί επτά μήνες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης θα θεωρούνται πλέον ανεμβολίαστοι. Άρα δεν θα μπορούν κι αυτοί να μπουν σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης.
«Αυτό το μέτρο θα επηρεάσει κάπως την κίνηση στις επιχειρήσεις του κλάδου μας», ανέφερε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Επιτροπίδης. Ωστόσο συμπλήρωσε πως «οι άνω των 60 ετών αποφεύγουν και τώρα να επισκέπτονται εστιατόρια κυρίως γιατί φοβούνται, ασχέτως αν είναι ή δεν είναι εμβολιασμένοι. Επίσης υπάρχει και ένας αριθμός ατόμων αυτών των ηλικιών που είναι ανεμβολίαστοι».
Κατά τον κ. Επιτροπίδη ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα είναι το γεγονός πως δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους εντός των καταστημάτων εστίασης. «Ειδικά στις μέρες που φυσάει ψυχρός αέρας ή βρέχει καταστήματα του κλάδου μας έχουν μηδενικό τζίρο. Οι πελάτες δεν έρχονται γιατί όταν έχει κρύο δεν μπορούν να καθίσουν σε εξωτερικό χώρο για να γευματίσουν ή να πιουν το ποτό τους. Αυτό το ξέρει και η κυβέρνηση γιατί οι ταμειακές μας μηχανές είναι από το καλοκαίρι συνδεδεμένες με το Taxis», συμπλήρωσε.
Εν τω μεταξύ κάποια καταστήματα εξαιτίας των αυξανόμενων υποχρεώσεών τους και των μειωμένων εσόδων τους δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος. Και ήδη σε ορισμένα από αυτά έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση. «Κάναμε σχετικό υπόμνημα στο υπουργείο ώστε να δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής λογαριασμών με δόσεις, ωστόσο η απάντηση που λάβαμε είναι πως δεν μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή και αν δεν γίνει εγκαίρως η πληρωμή θα κόβεται το ρεύμα», ανέφερε ο κ. Επιτροπίδης.
Φόβοι για νέα λουκέτα και απολύσεις από τα μέσα Ιανουαρίου
Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για νέα λουκέτα και απολύσεις μετά τα μέσα Γενάρη του 2022. «Οι επιχειρηματίες ελπίζουν σε άνοδο της κίνησης μετά τις 15 Δεκεμβρίου. Ζούμε σε εποχές αβεβαιότητας όμως ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει μια καλύτερη εικόνα λόγω των γιορτών. Ωστόσο αν δεν υπάρξουν μέτρα στήριξης και ελαφρύνσεις τότε πολύ φοβάμαι πως θα δούμε από τα μέσα Γενάρη απολύσεις προσωπικού και λουκέτα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια», σχολίασε ο κ. Επιτροπίδης.
Η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπολών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης έχει δύο άξονες στους οποίους έχει στρέψει την προσοχή της: πρώτον στο να υπάρξει επιδότηση ενοικίου, αν όχι για τον Δεκέμβριο, τουλάχιστον από τον Γενάρη και δεύτερον να μεταφερθεί η αποπληρωμή της πρώτης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής από τον Γενάρη στον Ιούνιο του 2022.
Ελπίδα των εκπροσώπων του κλάδου είναι να μην μπουν και νέα περιοριστικά μέτρα. «Μακάρι να μην σκληρύνουν κι άλλο τα μέτρα για την εστίαση και να μπορέσουμε να δουλέψουμε για τις γιορτές που έρχονται», ανέφερε ο κ. Επιτροπίδης.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget