PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Με την «μητέρα όλων των βομβών» Οι ΗΠΑ έπληξαν το Αφγανιστάν

Με την «μητέρα όλων των βομβών» Οι ΗΠΑ έπληξαν το ΑφγανιστάνΤη μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα, βάρους σχεδόν 10 τόνων, έριξε στο Αφγανιστάν αμερικανικό αεροσκάφος.
Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, που επικαλούνται τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η τηλεχειριζόμενη βόμβα με την ονομασία GBU-43/B, γνωστή ως η “μητέρα όλων των βομβών”, έπεσε στις επτά το απόγευμα τοπική ώρα στο Αφγανιστάν από αεροσκάφος MC-130 της διοίκησης ειδικών αποστολών της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.
Η βόμβα είχε στόχο σπηλιές που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Νανγκαράρ, ανατολικά της πρωτεύουσας Καμπούλ κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.
Την έγκριση για την χρήση της συγκεκριμένης βόμβας έδωσε ο στρατηγός Τζον Νίκολσον, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, οι οποίες τώρα βρίσκονται στην φάση της αποτίμησης του αποτελέσματος του βομβαρδισμού.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Άνταμ Σταμπ, αυτή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτού του είδους η συμβατική βόμβα σε μάχη.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο σε επιχειρήσεις στην επαρχία Νανγκαρχάρ σκοτώθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης. ΝΟΟΖ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν την ισχυρότερη μη πυρηνική βόμβα που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους σε μια επιχείρηση που πραγματοποίησαν σήμερα στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με τέσσερις Αμερικανούς αξιωματικούς, τους οποίους επικαλείται το ειδησεογραφικό κανάλι CNN, η GBU-43, η "μητέρα όλων των βομβών" (MOAB), βάρους 10.000 κιλών, ερρίφθη στις 19.00 τοπική ώρα από ένα αεροσκάφος MC-130. Στόχος ήταν σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.
Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τη ρίψη της τηλεκατευθυνόμενης βόμβας και επί του παρόντος εξετάζει τα αποτελέσματα της επιχείρησης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, τον Άνταμ Σταμπ, αυτή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτού του είδους η συμβατική βόμβα σε μάχη.
Ο στρατηγός Τζον Νίκολσον, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ενέκρινε τη χρήση της βόμβας, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο σε επιχειρήσεις στην επαρχία Νανγκαρχάρ σκοτώθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget