PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Ανεξέλεγκτα επεισόδια και μάχες σώμα με σώμα στις Καστανιές του Έβρου

Ανεξέλεγκτα επεισόδια και μάχες σώμα με σώμα στις Καστανιές του ΈβρουΑνεξέλεγκτα επεισόδια και μάχες σώμα με σώμα σημειώνονται εδώ και λίγη ώρα ξανά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές του Έβρου. Ομάδα εκατοντάδων μεταναστών, κατάφεραν και πέρασαν προσωρινά τον φράκτη και μπήκαν σε ελληνικό έδαφος, μετά από μια οργανωμένη επιχείρηση. Όμως, δεν λογάριασαν καλά, όπως αποδείχθηκε το σθένος μόλις λίγων δεκάδων αστυνομικών των ΜΑΤ, οι οποίοι τους έτρεψαν έπειτα από πραγματικά μάχη σώμα-με-σώμα, σε φυγή.
Η επίθεση σημειώθηκε πριν από ένα τέταρτο, όταν οι μετανάστες, έριξαν κουβέρτες πάνω στις ειδικές «σερπαντίντες», το αγκαθωτό συρματόπλεγμα που βρίσκεται κατά μήκος του φράκτη του Έβρου. Στην συνέχεια, βοηθώντας ο ένας τον άλλο, κατάφεραν και μπήκαν κατά εκαντοντάδες εντός των ελληνικών συνόρων, όπου όμως, ήρθαν αντιμέτωποι με περίπου 80 αστυνομικούς των ΜΑΤ που φυλούσαν εκείνη την στιγμή το συγκεκριμένο σημείο του φράκτη.
Τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα. Οι Έλληνες αστυνομικοί μόνο με τα γκλοπ κατάφεραν και περιόρισαν το μένος των μεταναστών, οι οποίοι πετούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους προς τις ελληνικές δυνάμεις, την ίδια ώρα που άλλοι μετανάστες από το Τουρκικό έδαφος έριχναν πέτρες και μολότοφ για να διευκολύνουν την διαφυγή των επιτιθέμενων.
Η παραβίαση των ελληνικών συνόρων, είχε ως αποτέλεσμα να δίνονται έως και αυτή την ώρα μάχες σώμα με σώμα με τους Έλληνες αστυνομικούς να πετυχαίνουν να οδηγήσουν ξανά στον φράκτη και να αναγκάσουν τους μετανάστες να περάσουν εκ νέου στο Τουρκικό έδαφος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kedenews.gr πιθανότατα περίπου 5-10 άτομα να κατάφεραν να διαφύγουν, προσωρινά και για αυτό τον λόγο γίνονται εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως μόλις μια χούφτα αστυνομικοί των ΜΑΤ, κατάφερε να αντιμετωπίσει το κύμα των εισβολέων και δεν τους επέτρεψε να αναπτυχθούν στο εσωτερικό των ελληνικών πλέον γραμμών.
Τα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη των και αυτή την ώρα, με τους Έλληνες αστυνομικούς να απαντούν στα δακρυγόνα και τις μολότοφ των μεταναστών και των Τούρκων μεταναστών με χημικά.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget