PieriasNews - Τα Νεα Της Κατερίνης & Της Πιεριας

Ότι Συμβαίνει Τώρα...Ολες Οι Ειδήσεις Με Ένα Κλικ...Συνεχής ενημέρωση





Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-3






Την πρώτη του νίκη επί αγγλικού εδάφους
πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα προηγήθηκε τρεις φορές και επικράτησε 3-2 της Άρσεναλ στο «Emirates» σε παιχνίδι για την δεύτερη αγωνιστική του Champions League. Σκόρερ των Πειραιωτών ήταν οι Πάρντο (33’), Φορτούνης (40’) και Φινμπόγκασον (67’), ενώ για τους «κανονιέρηδες» ισοφάρισαν δύο φορές οι Γουόλκοτ (35’) και Αλέξις Σάντσες (65’).
Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε την έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα και άφησε στον πάγκο τον Μαζουακού, επιλέγοντας για το αριστερό άκρο με κόντρα πόδι τον Σαλίνο. Η επιλογή αποδείχθηκε σωστή μέχρι κεραίας, όπως επίσης και όλο το στήσιμο των ποδοσφαιριστών των «ερυθρόλευκων» στον αγωνιστικό χώρο.
Από την αρχή του αγώνα οι Πειραιώτες δεν περιορίστηκαν σε αμυντικό ρόλο και προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Οσπίνα, προσπαθώντας να σκοράρουν. Μετά από κάποιες ημιτελείς προσπάθειες ήρθε η φάση του 33’ στην οποία ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ και πάγωσε το «Emirates». Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Πάρντο έξω από τη μεγάλη περιοχή και εκείνος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα, αφού πρώτα άλλαξε ελάχιστα πορεία στο πόδι του Τσάμπερλεϊν.
Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Δύο λεπτά μετά, στο 35’, ο Σάντσες συνδυάστηκε με τον Γουόλκοτ, ο οποίος από πλάγια θέση νίκησε τον Ρομπέρτο και έκανε το 1-1 για τους Άγγλους. Ο Ολυμπιακός παρά την ισοφάριση δεν άλλαξε την προσέγγιση που είχε στο παιχνίδι και δικαιώθηκε! Στο 40ο λεπτό ο Φορτούνης και πάλι εκτέλεσε το κόρνερ και αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε την βοήθεια συμπαίκτη του! Ο Οσπίνα αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας και έκανε λάθος, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να δεχθεί το γκολ! Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το πρώτο μισό με τον Ολυμπιακό προηγούμενο στο σκορ με 2-1.
Η έμπνευση του Μάρκο Σίλβα και το αριστοτεχνικό κοουτσάρισμα συνεχίστηκε, καθώς ο τεχνικός του Ολυμπιακού έβγαλε την ομάδα στο δεύτερο μέρος με μία αλλαγή που αποδείχθηκε κίνηση-ματ για την εξέλιξη και την κατάληξη του αγώνα. Ο Ιντέγε Μπράουν τραβήχτηκε στον πάγκο και στη θέση του πέρασε ο Ισλανδός Φινμπόγκασον.
Από την άλλη, η Άρσεναλ, όπως ήταν φυσικό είχε σαν πρώτο στόχο να φτάσει στην ισοφάριση και έτσι πίεσε την εστία του Ρομπέρτο. Στο 60ο λεπτό οι «κανονιέρηδες» σφυροκόπησαν την εστία του Ολυμπιακού, όμως αρχικά ο Ρομπέρτο εξ επαφής και στη συνέχεια ο Ελαμπντελαουί με το κεφάλι έδιωξαν τη μπάλα και κράτησαν το σκορ στο 2-1. Αντίθετα, πέντε λεπτά μετά ο Σάντσες «τρύπησε» την άμυνα του Ολυμπιακού και με κεφαλιά από κοντά ισοφάρισε σε 2-2!
Παρά την δεύτερη ισοφάριση των Λονδρέζων ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω και έβγαλε στο γήπεδο τον χαρακτήρα της μεγάλης ομάδας. Στο 67’ οι Πειραιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Καμπιάσο έστρωσε στα δεξιά στον Πάρντο, ο οποίος έκανε το παράλληλο γύρισμα, δίνοντας στον Φινμπόγκασον την ευκαιρία να «τσιμπήσει» την μπάλα όσο χρειαζόταν για να την στείλει στο βάθος της εστίας του Οσπίνα και να διαμορφώσει το τελικό 3-2
Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν (85' Κάμπελ), Κονσιελνί (57' Μερτεζάκερ), Γκάμπριελ, Γκιμπς, Καθόρλα, Κοκλέν (60' Ράμσεϊ), Τσάμπερλέιν, Οζίλ, Αλέξις, Γουόλκοτ.
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σιόβας, Μποτία, Σαλινο, Ελαμπντελαουί, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (87' Βούρος), Πάρντο, Σεμπά (73' Ερνάνι), Ιντέγε (46' Φινμπόγκασον).
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, που διεξήχθη στο Μόναχο, η Μπάγερν συνέτριψε 5-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Τα γκολ σημείωσαν οι Κόστα (13’), Λεβαντόφσκι (21’, 28’, 55’) και Γκέτσε (25’).
Η βαθμολογία
Μπάγερν 6
Ολυμπιακός 3
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3
Άρσεναλ 0
Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget